Zamanda Geriye Gitseniz Neler Yapardınız?

Silicone Android Uygulaması
KS
Spyware

Spyware

Bronze Sample
Katılım
17 May 2021
Mesajlar
281
Çözümler
2
İfade skoru
1.168
@Mazot kaçakçisi, geçmişe sadece bunun gibi küçük bir nedenden gitmek abes değil mi? Bu arada konuya şunu da ekleyelim: Sadece 1 hakkınız var, yani hatanın büyüklüğüne göre düşünün.

Anlaşılan yine din tartışmasına döndü konu, kirletmeyin lütfen.
 

Dexter

Platinum Sample
Katılım
31 Mar 2021
Mesajlar
1.091
Çözümler
2
İfade skoru
6.025
Konum
St. Petersburg
Evet kutsal kitaplarda savaş emri veriliyordu. Zaten 1. ve 2. Dünya savaşı bu yüzden çıktı.
1. ve 2. dünya savaşı ne alaka? Ağzımdan öyle bir şey mi çıktı? Haçlı seferleri zaten havadan geldi, Fransız din savaşları öylesine çıktı, Taping ayaklanması diye bir şey yok, İslam'da cihat emri verilmiyor. Dinleri yaymak için yapılan savaşları saymıyorum bile. Ortadoğu'nun karışık olmasının ana sebebi de din değil zaten.
 

123456789

Platinum Sample
Katılım
29 Mar 2021
Mesajlar
1.996
Çözümler
28
İfade skoru
5.695
Konum
Baklava fıstık , baksana fıstık.
1. ve 2. dünya savaşı ne alaka? Ağzımdan öyle bir şey mi çıktı? Haçlı seferleri zaten havadan geldi, Fransız din savaşları öylesine çıktı, Taping ayaklanması diye bir şey yok, İslam'da cihat emri verilmiyor. Dinleri yaymak için yapılan savaşları saymıyorum bile. Ortadoğu'nun karışık olmasının ana sebebi de din değil zaten. Kitabında "Cihad edin, kafirleri öldürün, acımayın. Kınayanların kınamasından korkmayın." gibi gibi emirler yok zaten.
İslam bile günümüzden 1500 yıl önce geldiğini biliyorsak, buna göre varsayım yaptığımız halde gerek Hristiyanlık, gerekse de Yahudiliğin en az 2000-3000yıl önce geldiğini bulabiliriz. Yaklaşık olarak 3000 yıllık hangi kaynağa güvenebilirsin, üstelik korunmamış bir kaynağa? 2. veya 3. şahıstan alınan bilgilere güvenmek yerine 1. kaynak olan Kur-an'a bakmak gerekiyor bu durumda. Kur-an'da fetih suresinde zarar verirsiniz diye sizi oraya sokmadık diyor. Bu din mi savaşı emrediyor sence? Araştırsanız biraz, her olayı olduğu gibi yine dine bağladınız tebrik etmek gerekiyor.
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top