Makale Windows’un Geleceği: Windows 11

Silicone Android Uygulaması
Windows

Dün gece saatlerinde internete bomba gibi bir ISO dosyası düştü. Bu ISO dosyasının Windows 11’e ait olduğu iddia ediliyordu. Dün yapılan denemeler ve incelemeler sonucu bu iddia doğrulandı. İşte karşınızda Windows 11! Microsoft, tam 6 yıldır Windows 10’un son sürüm olacağını söylüyordu. Microsoft artık yeni bir sürüm çıkartmak yerine Windows 10’u geliştireceğini belirtiyordu her defasında. […]

Yazar: PossibleTurco

Okumaya devam et...
 

PossibleTurco

Platinum Sample
Katkıda Bulunan
Katılım
10 Nis 2021
Mesajlar
3.358
Çözümler
16
İfade skoru
19.213
Konum
👁 Quake Engine'ın İçinde 👁
Tam surumu gelicek gibi birseyler diyorlardi ne zaman gelir?
24 Haziran'da tanıtılacak. Ama tam sürüm değil. Beta sürümünü tanıtacaklardır muhtemelen. Ya da Technical Preview tadında bir şeyler görebiliriz.
Doğrulanmış derken resmi olarak mı?
Tüm Dünya doğruladı. Microsoft'un aka.ms/windows11 ve Twitter'a attığı Tweet'ler Windows 11'in geleceğini en baştan doğruluyordu zaten.
W10X özelliği taşıyorsa ARM'de bu işletim sistemine dahil olacak. Linux çekirdeği eklense acaba Longhorn özellikleri denenebilir mi merak :)
O şart artık zaten hocam. MacBook Air/Pro M1 kullanıcıları deli gibi ARM Windows bekliyorlar. BootCamp ile Dual Boot yapma planları var.

Longhorn özelliklerinin çoğu zaten geldi hocam Windows 10'a. Lakin gelmeyen halen bir sürü özellik var. WinFS mesela. :)
 

internet

Gold Sample
Katılım
2 Haz 2021
Mesajlar
7
İfade skoru
17
Değişim ihtiyaçtı. İşletim sisteminin tümünde köklü değişiklikler ve iyileştirmeler beklerim ben. İşletim sisteminde, Windows 8.1'den beri benzer görünümlü arayüz bölümleri değiştirilerek tıpkı konsept tasarımlardaki gibi (örneğin Kamer Avdan tasarımları benzeri) modern ve estetik tasarımlara geçilmeli. Köşeler daha fazla yuvarlatılabilir. Çekirdek değiştirilerek yeni, güvenli, modern bir çekirdeğe geçilmeli.
Yani önceki sürümlerden ayrışarak sil baştan değişmeli. Şık bir görüntüye kavuşmalı. Görev yöneticisinden Windows gezginine köklü yenilemeler gerçekleştirilmeli. Yerelleştirme çalışmalarına da önem verilmeli. Cortana'nın destek verdiği ülke ve diller artırılarak Türkçe desteği eklenmeli.
 

PossibleTurco

Platinum Sample
Katkıda Bulunan
Katılım
10 Nis 2021
Mesajlar
3.358
Çözümler
16
İfade skoru
19.213
Konum
👁 Quake Engine'ın İçinde 👁

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top