TCL 10L ilk bakış-İnceleme

Silicone Android Uygulaması

Sony Series Switch

Gold Sample
Katılım
4 Nis 2021
Mesajlar
746
Çözümler
1
İfade skoru
1.674
Konum
TSMC
Merhaba, bu gün ilk bakışımızda TCL markasına ait "10L" modeli var.

KUTU

Kutumuz diğer telefonlara göre biraz büyük gibi geldi bana. Fakat aşırı büyük bir boyutu yok normal bir telefon kutusu nasılsa bu da öyle. Tasarım olarak önde telefonun kendisi ve üstte "TCL 10L" yazısı var. Ayrıca telefonun rengine göre kutuda bulunan telefonun rengi de değişiyor.

1624638059077.png



Kutunun sağ yanında "TCL 10L" yazısı, sol yanında ise kısaca özelliklerinden bahsedilen bir kısım var. Üst kısmında "Display Greatness" yazan bir yazı ile alt kısmında telefon hakkında IMEI numarası gibi bilgilerin verildiği bir kağıt yapıştırılmış.

Kutunun altında ise normal telefon kutularında olduğu gibi telefonun ismi Türkçe karakterlerin tamamını kapsayan özelliklere uygunluk yazısı vs. var.

Kutuyu açtığımızda bizi telefon karşılamıyor. Onun yerine küçük bir kutu daha geliyor.

1624638324757.png

(Kaynak: Teknoblog)

Bu küçük kutunun üstünde görüldüğü gibi sim kart iğnesi var. İçinde ise bir adet üzerinde "Display Greatness" yazan silikon kılıf ve bir kaç belge çıkıyor. Kutudan sonra karşımıza telefon çıkıyor. Telefonun altında ise şarj kablosu ve şarj adaptörü var. Maalesef kulaklık yok fakat bence gerekte yok. Çünkü zaten uygun bütçeli sınıfa giriyor çıksa bile koyulacak kulaklık 5 liralık kulaklıklardan olacak. Değmez.

Telefonu açıyoruz ve kurulumunu yapıyoruz. Nasıl bir telefon kurulumu yapılıyorsa öyle yapıyoruz.

TASARIM-MALZEME KALİTESİ

Gelelim görünüm kısmına. Burası öznel bir kısım o yüzden arada fikir farklılıkları olabilir. Ben tasarımı beğendim ilk başta korkum vardı "ya kameralar telefonun kasasına göre aşırı büyük ise." diye fakat korktuğum olmadı. Kameranın boyutu ve konumlandırılması gayet başarılı. Kameraların altında ise olan parmak izi ilk başta "elim yetişir mi fazla mı yukarda?" dedirtse bile sorun olmuyor çabucak alışıyorsunuz. Bir de gözüme takıldı parmak izinin rengi ile telefonun rengi eşit değil. Hem iyi hem de kötü bir özellik.

Ön kamera ise ekranın sol üstüne konumlandırılmış. Gayet küçük. Bence İphone gibi çentik yerine ekranda nokta olması çok daha iyi. Fakat biraz eşitsizlik var gibi geldi bana eğer simetri takıntınız varsa dikkat edin çünkü kamera tam köşede değil biraz daha üste yakın duruyor. Çerçeveler gayet küçük hatta telefonu çevirirken falan yanlışlıkla ekrana tıklayabiliyorsunuz.

Ayrıca telefona hazır yapılı olarak ekran koruyucu geliyor. Fakat bu koruma çatlaklara vs. koruma sağlayan camlardan değil daha çok çiziklere koruma sağlayan ince plastik bir kaplama. Yan çerçeveler plastik değil ve kaliteli hissettiriyor. Soyulmadan uzun süre devam edecekmiş gibi. Arka taraf ise cam görünümlü plastik. Tam telefonun ortasında sanki boşluk varmış gibi hissettirse de kalitesiz hissettirmiyor. Tutarken de elinizden kaymıyor.

DONANIM-HIZ

Bence fiyatına göre gayet iyi bir donanıma sahip. Telefonu açtığımda 300-400 MB arası bir güncelleme gelmiştir onu yaptıktan sonra tekrar baktığımda 2.3 GB boyutunda bir güncelleme geldiğini daha gördüm. Cihaz kutudan Android 10 (+TCL UI V2.0) ile çıktı fakat muhtemelen "güncelleme notları" kısmında yazmasa bile Android 11 olma ihtimali var bu güncelleme ile (Şu an yükleniyor.)

Hız olarak sorun yok fakat yeni olduğu için kesin konuşmak hatalı olur. Zaten yeni telefon kasıyorsa asıl hata telefondadır. Telefonun içinde yüklü gelen bir oyunu oynadım ve kaymak gibi aktı. Bir süre şarjda kalında ısınıyor fakat yakacak derecede değil.


ARAYÜZ

TCL UI isminde arayüz ile gelen telefon bence gayet akıcı. Tasarım olarak çok hoş. Şimdilik bir sorun da çıkarmadı. Xiaomi telefonlarda çok yaşadığım ayar bulamama sorununu bu telefonda hiç yaşamadım ayarlar menüsünde kaybolmadan gezebiliyorsunuz.

-Booking.com
-Facebook
-Microsoft Haber
-Modern Combat: Rebel Guns (Oyun)
-Moon+ Reader
-Netflix
-OfficeSuite

İçinde Google Servisleri ve TLC'nin kendi uygulamaları dışında bu uygulamalar yüklü geliyor.



Telefon ile ilgili sorularınız varsa sorabilirsiniz. İlk bakış olduğu için daha fazla ayrıntıya girmedim, giremedim. Okuduğunuz için teşekkürler. Telefon bana ait olmadığı için bir süre sonra elimden çıkacak o yüzden uzun kullanım testi tarzı bir şey yapmayı düşünmüyorum.


Bu arada bir ekleme yapayım. Eğer telefonun 64GB modelini alırsanız ortalama 300 Mb/s okuma-yazma hızları elde ediyorsunuz. Fakat 256GB olan modelini alırsanız okuma yazma hızları 600 mb/s civarı oluyor. Aradaki fark sizin için aşırı fazla değilse 256GB olan modeli almanızı öneririm. 25 Haziran itibariyle aralarında 250 TL fark var.
 
Son düzenleme:
KS
Sony Series Switch

Sony Series Switch

Gold Sample
Katılım
4 Nis 2021
Mesajlar
746
Çözümler
1
İfade skoru
1.674
Konum
TSMC
Servisleri ilgili mi?
Bilmiyorum. Teknik servis olarak KVK ilgileniyor. Kendileri muhtemelen markaların kendi teknik servislerinden sonra en iyi servisler arasında yer alıyor. Ayrıca telefonun içinde "Destek Merkezi" isimli bir uygulama da var. Şu an güncelleme yapılıyor biter bitmez uygulamaya bakar bilgilendiririm.
 
KS
Sony Series Switch

Sony Series Switch

Gold Sample
Katılım
4 Nis 2021
Mesajlar
746
Çözümler
1
İfade skoru
1.674
Konum
TSMC
Ekranı kırılıp çok uğraşan biri vardı, DA'daki Lelouch'dan duymuştum. Yine de güzel telefon.
Üzerinde gelen ekran koruyucusuna güvenmemek gerek. Bence telefon sipariş edildikten sonra yanına bir de düzgün ekran koruyucu sipariş edilmeli.
Mesajlar otomatik birleştirildi:

Servisleri ilgili mi?
"Destek Merkezi" isimli uygulamaya baktım. Orada telefonun özelliklerini test edebiliyoruz ve müşteri hizmetlerini arayabiliyoruz. Gayet yeterli bir uygulama gibi gözüküyor.

Bu arada haklı çıktım. 2.3GB boyutundaki güncellemeden sonra telefon Android 11 oldu. Ayarlarda bir kaç değişiklik fark ettim şimdilik onun dışında sorun yok.
 
Son düzenleme:

PossibleTurco

Platinum Sample
Katkıda Bulunan
Katılım
10 Nis 2021
Mesajlar
3.358
Çözümler
16
İfade skoru
19.213
Konum
👁 Quake Engine'ın İçinde 👁
Bilmiyorum. Teknik servis olarak KVK ilgileniyor. Kendileri muhtemelen markaların kendi teknik servislerinden sonra en iyi servisler arasında yer alıyor.
O zaman almayın. KVK Türkiye'de bulunan en rezalet teknik servislerden birisidir. Müşteriyi kazıklamak için yapmadıkları şey yok. Nasıl rezalet bir firma olduğunu anlamak için şurayı okumanız yeterli;
 
KS
Sony Series Switch

Sony Series Switch

Gold Sample
Katılım
4 Nis 2021
Mesajlar
746
Çözümler
1
İfade skoru
1.674
Konum
TSMC
O zaman almayın. KVK Türkiye'de bulunan en rezalet teknik servislerden birisidir. Müşteriyi kazıklamak için yapmadıkları şey yok. Nasıl rezalet bir firma olduğunu anlamak için şurayı okumanız yeterli;
Şimdi şöyle bir şey var. Siz bir servisten kötü ayrılınca mı böyle yerlere yazarsınız yoksa iyi ayrılınca mı? Tabii ki kötü şeyler olacak bu normal fakat iyi şeylerde vardır kesin. Mesela Casper yerden yere vurulan bir marka ama ben memnunum. Gidip ekşi başlığına niye yazayım ne gerek var? Zamanında aldığımız LG marka telefonun garantisi yanlış hatırlamıyorsam KVK idi ve telefon kronik sorunlu çıkınca firma direkt yenisi ile değişim yapmıştı o yüzden bende iyi bir algısı var.
Mesajlar otomatik birleştirildi:

An itibariyle telefonda (yüksek parlaklık+karanlık ortam) ışık sızması tespit ettim. Çok göze batmadığı için ve kullanıma engel olmadığı için sorun değil. Fakat koskoca ekran üreticisi bir firmanın telefonunda ekran ile ilgili bir sorun çıkması hevesimi kırdı.
 
Son düzenleme:

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top