Tanrının mesajı neden net değil?

Silicone Android Uygulaması
KS
Besim Tibuk

Besim Tibuk

Gold Sample
Katılım
22 Nis 2021
Mesajlar
1.001
Çözümler
2
İfade skoru
2.118
Aslında mesaj şu; toplumda belli bir dürüstlük sistemi oturtmak. Bu da çok basit aslında, kimseye bulaşmamak, çalıp çırpmamak ve kendinle ilgilenmek, sürekli kendini ileri atmaya çalışmak.

Fakat amaç buysa neden bu kadar kargaşa var? Bu kadar fazla din var? Hatta bu kadar fala değil, neden din var?
Bir sürü uydurma, en iyi örneği tesettürdür sanırım. Şerri yönetim de olabilir. Bu iki örnek dinin fonksiyonu yani özellik ve işlevinden tamamen bağımsız, alakasız şeyler.
 

dyternal

Bronze Sample
Katılım
20 Nis 2021
Mesajlar
1
İfade skoru
2
Neden bu kadar fazla din var sorunuzun cevabı;

Aslında dinlerin tamamına yakını uydurma dinlerdir. İnsanların tapınma ihtiyaçlarını karşılamak adına buldukları ilk nesneye tapmalarıdır. İneğe tapanlar bunun için tapar, heykele tapanlar bunun için tapar. Allah(Tanrı) tarafından gelen 3 din vardır. Hristiyanlık, Yahudilik ve İslamiyet. Saydığım ilk 2 dinin kitapları bozulmuş, mantıksız hale gelmiştir. Bugün İncili açıp bakarsanız bir sayfasında içki içmenin yasak olduğunu söylerken öbür sayfasında yılbaşında içki içilebilir(tamamen misal) gibi ibareler görürsünüz. Yahudilerin kitapları da bozulmuştur aynı şekilde. Okursanız anlayabileceğinizi düşünüyorum. Fakat İslamiyet'in kitabı olan Kur'an-ı Kerim saçmalıklardan ve mantıksızlıklardan uzak Hicr, 9. ayette bahsedildiği gibi Allah(Tanrı) tarafından korunmuş bir kitaptır.

2. sorunuza gelecek olursak;

Şuan içerisinde bulunduğumuz Dünya hayatı İslamiyet'e göre imtihan hayatıdır. Doğrularımızın ve yanlışlarımızın asıl hayatımız olacak ahiret hayatımızın nasıl ve nerede olacağını belirleyeceği hayattır Dünya hayatı. Neden herkesin imtihanı farklı, ben fakirken neden o adam zengin. Neden benim sınavım zorken onun sınavı kolay gibi şeyler söyleyebilirsiniz. Eğer herkese aynı sınav yapılsaydı insanlık sınavın cevaplarını bildiği için kolay bir şekilde eleme olmadan ödülü yani cenneti kazanacaktı. Allah(Tanrı), buraya müdahale edemiyor değil, etmiyor. Bunu kaderden örnek verebilirim, ne zaman öleceğiniz ne zaman neyi yapacağınız Allah tarafından biliniyor zaten ama onu yapmayı siz seçiyorsunuz. Burada ufaktan kaderi de anlatmış olayım. Kader size yazılmış zorlama bir hayat değildir. Kader her şeyi bilen Allah(Tanrı) tarafından bilinen fakat müdahale edilmeyen insanların seçimlerinin oluşturduğu bir hayat çizelgesidir. Kaderinizde belirli olan sadece 2 şey vardır, doğum zamanınız ve ölüm zamanınız.

Karışık anlattığımı düşünüyorum fakat gün içerisinde zaman zaman aktif olacağım konu çözümlenene kadar, sormak istediğinizi sorabilirsiniz.
 
KS
Besim Tibuk

Besim Tibuk

Gold Sample
Katılım
22 Nis 2021
Mesajlar
1.001
Çözümler
2
İfade skoru
2.118
Ya reis ne sınavı neyin sinavi ya ilk insanların sucu ne o zaman heriflerin hicbir seyden haberi yok 🤠
 

ShimadaSensei

Gold Sample
Katılım
18 Nis 2021
Mesajlar
273
Çözümler
2
İfade skoru
1.421
Konum
Gürsu/Bursa
A) Mesaj vermek istediğini nereden çıkardın? Mesaj vermek istemediği için net değil. Net veya karmaşık olacak bir şey bile yok ortada, mesaj yok.

B) Tanrı içinde bulunduğumuz evrene müdahale edemiyorsa ya Tanrı değildir ya da bizim Tanrımız değildir kendi çapında, kendi evreninin Tanrısıdır.
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top