Sennheiser CX80S İncelemesi

Silicone Android Uygulaması

Goodbye Blue Sky

Platinum Sample
Katılım
20 Nis 2021
Mesajlar
2.417
Çözümler
9
İfade skoru
7.328
Konum
Bristol
Untitled-1.png


Bugün uzun bir süredir kullandığım Sennheiser CX80S modelini inceleyeceğim.

1)Kutu

Kulaklık bize basit bir kutuyla geliyor, açık bir tema kullanılmış. Önemli olan içindeki meret tabi ki :D.
1633327060769.jpeg

İçinde S M ve L boyutlarda kulaklık silikonu (M boyutu önceden takılmış), garanti belgesi ve kulaklık var.

2) Kulaklık Görünüşü ve Ağırlığı

Kulaklık büyük kardeşi CX200 ile aynı prensipleri benimsemiş, tüy gibi. Tam rakam olarak ile 11 gram gelmekte. Kulağınızda olduğunu bile unutabilirsiniz :D.

Tip olarak ise yine gayet sade bir görünüşü var tek bir sıkıntı var o da kulaklığın ikiye ayrıldığı noktada bulunan geri zekalı bandrol. Garanti ne der bilemeyeceğim için hiç çıkartmaya da kalkışamıyorum, gerçi Bircom gibi bir şirketin bir şey diyeceğini sanmam ama ne olur ne olmaz :evilol:

Kabloları ise ince fakat ikiye ayrılmadan önce kabloların ikisi birleşik olduğu için o kadar da sorun olmaz gibime geliyor. Bir iki defa bir yerlere de taktım ama şimdiye kadar fiziksel zarar almadı.

L tipi altın kaplama bir jak kullanılmış lakin bendeki kaplama 9 milyar defa takıp çıkarmadan dolayı aşınmaya başladı :evilol:

Fiziksel özelliklerinden dolayı iyi bir pasif ses yalıtımı sağlıyor. Dışarıdaki hiçbir şeyi duymuyorsunuz.

Sesi köklemezseniz dışarıdan da az duyuluyor. Rahatsız olan arkadaşım, minibüs yoldaşım (bu kalıbı ben uydurdum) çıkmadı.


1633328334726.jpeg



3) Mikrofon Kalitesi

1633328493832.jpeg


Mükemmel bir mikrofonu yok, günü kurtarır, karşınızdaki dediğinizi anlar. Dahası değil.

4) Teknik Özellikler

Bilimsel rakamlar şunlar, SS direkt Sennheiser en-us’dan aldım :D
12616941-19C9-4309-AECA-1A72E9E358C3.jpeg


5) Ses Dengesi

İlk kendi müzik zevkimi belirteyim, forumdan olanlar genel olarak zevkimi bilir ama dışarıdan okuyan arkadaşlara selam olsun :D.

Genellikle metal ve rock alt dallarını dinlerim, progresif metal favorimdir. Arada Daft Punk ve Massive Attack gibi sanatçılardan da elektronik dinlediğim olur ve bunlar genel olarak bass ağırlıklı türler.

İnsanların genel müzik zevkine uymadığını söyleyeyim. Dengeli bir ses profili var bu yüzden bazı insanlara fazla tizli gelebilir çünkü bu bütçedeki çoğu kulaklık genel müzik zevkine uygun olarak bass ağırlıklı ve enstrümanların geride kaldığı cihazlar. Burada bu kulaklığı alırken asıl dikkat etmeniz gereken mevzu şu, nasıl bir ses istiyorsun? Genel enstrüman çeşitliliğinin çok olduğu eserleri dinliyorsanız, daha detaylı duymak istiyorum diyorsanız bu kulaklık sizin cihaz fakat diyorsunuz ki enstrüman mevzu değil bass beni titretsin diyorsanız yakınından bile geçmeyin. Çünkü amaç bass değil.

Bas diyip duruyorum ama hiç bas yok da sanmayın var ama gerektiği kadar var, kimi zaman birazcık daha baslı olsun istiyorum ama kulaklığın amacı bu. Çoğu zaman eksikliğini hissetmiyorum. Massive Attack’dan Angel gibi eserlerde titretiyor ama sallıyorum Slayer’dan Raining Blood gibi eserlerde titretmiyor.

Ziller şıkır şıkır duyuluyor, bütün enstrümanlar detaylıca duyuluyor. Daha ne olsun.

Ses yüksekliği ise sağır eder. 119 dB nedir Allahsız Sennheiser!
Düzenli bu seviyede kullanılırsa ya kulağınızın içine edecek ya da sağır edecek sizi. Sağlığınız için bu seviyelere asla çıkmayın.


BONUS! Bircom Övgü Seansı!

CX200 kulaklığım bozulduğunda babama garantiye göndereceğimi söylediğimde babam bir de onun çilesini çekme, iade edemezsin, değiştirmezler demişti. Açıkcası ben hak veriyordum ama bir kulaklığa tekrar 200TL vermeye hiç niyetim yoktu.

Sennheiser canlı destek ekibiyle konuştuktan sonra ürünü kargoladım ve hemen bir gün sonra bana CX200 (on yıldan yaşlı herhalde bu kulaklık, bence normal) stoklarımızda yok, alternatif olarak CX80s gönderebiliriz onaylıyorsanız bu numarayı arayın cinsi bir SMS aldım. Ben de aradım ve şu anda buradayız :D

İşin asıl garip yanı ülkede marka garantisinden bir kere çekmeyen bir insan olmayışı, bu kadar düzenli ve hızlı bir şekilde beni madur etmeden garanti işlemimi gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Alacağım kulaklığı bircom altı bir markadan alınca kendimi güvende hissedeceğimi bildiğim için tercihim uzun süreler boyu Sennheiser’dan olacak.

Sürç-i lisan ettiysek affola, yorumlarınızı bekliyorum.
Sennheiser ❤️ Ben
 
Son düzenleme:

onatygt

Bronze Sample
Katılım
6 Nis 2021
Mesajlar
264
İfade skoru
527
Konum
Hayalindeki kırmızı Renault Laguna 1'in içinde.
Bence aslında iyi bir ekolayzır ayarı ile gayet güzel tonlamada bass veren bir cihaz. Alt frekansları gayet iyi okuyan ve tiz verdiğiniz zaman bozmayan bir kulaklık. Bahsettiğiniz müzikleri sadece 125hz ve altı frekansları +2db verdiğim ekolayzır ayarımda tiz olması gereken seviyede ve bass olarak aynı fiyattaki çoğu kulaklıktan daha fazlasını veriyordu. Ve bence daha naif bir tonlama ile kulağı yormadan haz veriyor.
 
KS
G

Goodbye Blue Sky

Platinum Sample
Katılım
20 Nis 2021
Mesajlar
2.417
Çözümler
9
İfade skoru
7.328
Konum
Bristol
Ve bence daha naif bir tonlama ile kulağı yormadan haz veriyor.
Tam olarak bu.
Bence aslında iyi bir ekolayzır ayarı ile gayet güzel tonlamada bass veren bir cihaz. Alt frekansları gayet iyi okuyan ve tiz verdiğiniz zaman bozmayan bir kulaklık. Bahsettiğiniz müzikleri sadece 125hz ve altı frekansları +2db verdiğim ekolayzır ayarımda tiz olması gereken seviyede ve bass olarak aynı fiyattaki çoğu kulaklıktan daha fazlasını veriyordu.
Şahsen ben dediğim gibi bas performansından memnunum ama öyle zangır zangır bir şey yok, öyle masaya koyunca titreme falan :D
Makbul olanı da bu zaten, şahinle kız düşürmüyoruz, estetik zevk almaya çalışıyoruz.
 
KS
G

Goodbye Blue Sky

Platinum Sample
Katılım
20 Nis 2021
Mesajlar
2.417
Çözümler
9
İfade skoru
7.328
Konum
Bristol
Merhabalar, bu gun kulakligin aramizdan ayrildigini bildirmek isterim, zamanla daha cok bas ihtiyacim oldugu icin ve urunun artik 400 olmasi sebebiyle c100si satin aldim. Amazon abi getirecek yakinda.
Bu gune kadar hunharca kullanmam sonucu bana uzun uzun eslik etmesi sebebi ile kendisine tesekkur ediyorum.

c100si daha iyi bir alternatif bence laf aramizda.
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top