Sen mi kanun koyucusun yoksa Allah mı?

Silicone Android Uygulaması
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Linux Forever

Silver Sample
Katılım
22 Nis 2021
Mesajlar
1.459
Çözümler
7
İfade skoru
4.433
Anti-teist söylemlerde, savunma argümanlarında şu tarz cümlelerle karşılaştım:
Anti-teist demeyi tercih ettim çünkü ateist, agnostik, deist diye teker teker yazmak istemedim.
  • Kur'an homofobik, aşk aşktır!
  • Arada sevgi varsa isteyen isteyenle ilişkiye girer, bu kural çok saçma! Bak Avrupa'ya, nasıl eğitimliler?
  • Ya ben içki içince kendimi kontrol edebiliyorum. Bana gitmiyor bu kural.
  • .
  • .
  • .
  • .
diye gidiyor.

Bu söylemlerle karşılaştığımda bi "Woaat?!?!" oldum. Çünkü bu söylemleri kullanarak Allah'ın varlığını veyahut dini kendi özelimde İslam'ı ret etmek veyahut yok saymak çok SAÇMA ve buna "aklı tanrısallaştırmak" diyoruz.
Bu düşüncenin yapısı aslında bir açıdan ne demek biliyor musunuz?

"Allah'ım! Sen beni yarattın, beni yokluk aleminden çıkardın, rızık verdin, bu dünya hayatından sonra ebedi cennet hayatının yolunu gösterdin ama bu kuralların Avrupa medeniyetine uymuyor. O yüzden seni takmıyorum."

Bak bir şey diyeyim mi? Aynen bunu demiş oluyorsunuz.

Yani Allah'ı sırf bu sebeplerden ret edenler var. O yüzden konuyu açtım. Allah'ı ret etmelerinde öncelik olarak başka nedenlere dayanan anti-teistler bu konudan muaf!

Bir tanrıya ve onun dinine inanmada önceliği dini kurallar, yasaklar ve emirlere bakmazsınız. Çünkü şöyle bir anlam çıkarıyorum şahsen "sanki tanrıya olan inancı tam ama dinini incelediğince ona veyahut "Avrupa medeniyetine" uymuyor. O yüzden tanrı yok. Din yok.
Şu farkındalığa sahip olalım önce: "Siz tanrı yok veyahut dini yok dediğinizde onlar yok olmuyor. Siz inanmadığınız için onlar yok ve hesaba çekilmeyeceksiniz, ceza görmeyeceksiniz diye bir şey yok!"

Allah Kur'an-ı Kerim'de bu konuya da değinmiş.


Arzularını tanrı yerine koyan, Allah’ın -bilgisine rağmen (sapmayı tercih ettiği için)- kendini saptırdığı, kulağını ve kalbini mühürlediği, gözüne de perde çektiği kimseyi bir tasavvur et! Allah’tan sonra onu kim yola getirecek? Düşünmüyor musunuz? (Casiye, 23)

Bayağı arzularını tanrılaştıran kişiyi gördün mü? Şimdi sen, bu adamı da doğru yola getirmekle yükümlü olabilir misin?
Yoksa sen, onların büyük çoğunluğunun gerçekten senin davetine kulak verdiklerini yahut doğru dürüst düşündüklerini mi sanıyorsun? Aksine onlar, başka değil, bir hayvan sürüsü gibidirler, hatta tuttukları yol bakımından daha da sapkındırlar.
(Furkan, 43-44)

Ayetlerin ortak özet açıklaması :
Peygamber'e ithafen "Arzularını tanrı yerine koyan kişiyi dine döndürtmek için kendini hırpalama. Onlar sapkınlardandır ve hayvanlardan daha aşağı konumdadırlar. Gözlerine öyle bir perde inmiş ki Allah'tan başka ( hiçbir dünyevi güç) onları doğru yola getiremez.



Soru: Madem Allah dilediğini hidayete erdirir (doğru yola getirir) , o zaman bütün bu kötülükler Allah'ın suçu değil mi? Bunlar Allah yüzünden ateist olmuş olmuyorlar mı?

Cevap: Daha önceki bir konumda belirttiğim üzere Kur'an-ı Kerim öyle bir kitap ki; inanmak isteyen veyahut nötr bir insanı imanlı yapabilir veya İslam'a yakınlaştırabilir o tohumu atabilir. İşte "Allah istediğini hidayete erdirir." sözü o tohuma ithafen. Yani eğer sen İslam'a nötr veya olumlu bakarak araştırma yapan biriysen Allah kulunun kalbindeki o tohumu yeşertiyor. Ama "hata vardır, 1400 yıl önceki Arap dini bize mi uyacak" gibi tavırlar takınan biri ise o tohumu almıyor. Allah'ın da yeşertecek bir tohumu olmuyor. Yani burada kilit kelime yine "özgür irade" oluyor.

Kesinleştirici , "aha şimdi anladım" cümlesi:


"Allah Teala Hazretleri diyor ki: Ben, kulumun benim hakkımda yaptığı zanna göreyim. O, beni zikretti mi onunla beraberim. Eğer o beni nefsinde zikrederse ben de onu onunkinden daha hayırlı bir cemaat içerisinde zikrederim. O bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira yaklaşırım, o bana bir zira' yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak giderim." [Buhari, Tevhid 50; Müslim, Zikr 2, (2675); Tirmizi, Da'avat 142, (3598)]



Son söz:

Tanrı'ya misal et ki inanıyorsun. Ama dinin kuralları hoşuna gitmediği için topyekun ret ettin. Şunu unutma "Sen yaratılansın, kanun koyucu değilsin! İster beğen ister beğenme , senin yaratıcın evrendeki tek kanun koyucudur! Onun kanunlarını ret etmen saçma bir düşünce."


Düşün!

Kalın sağlıcakla, muhabbetle, sevgiyle ve akılla!
 
Son düzenleme:

Dexter

Platinum Sample
Katılım
31 Mar 2021
Mesajlar
1.091
Çözümler
2
İfade skoru
6.025
Konum
St. Petersburg
Bastım kahkahayı.

Transeksüelliğin ve eş cinselliğin doğuştan geldiği bilinen bir şey. Genler, bu durumlarda yaklaşık %60 etkili. Kalan kısım ise büyüme şekline ve arkadaş çevresi vb. şeylere bakıyor.

Şimdi, burada şuna geliyoruz:
İnsanın elinde olmayan bir şeyden onu sorumlu tutmak "muazzam adaletli" tanrı kavramına ters değil mi?
Bak bir şey diyeyim mi? Aynen bunu demiş oluyorsunuz.
Evet, bunu diyorum.
Burada önemli olan A medeniyeti veya B medeniyeti değil.
İnsanların kimi sevdiğini kendine dert edecek kadar boş bir hayatı olan kişiler... "Diğer" cinsel yönelimlere sahip insanları kimse sevip benimsemek zorunda değil. Ama onlara karşı duracak veya saygısızlık yapacak kadar onların yatak odası yaşantısını önemsemek tam bir zavallı işi.

Bir insan neden diğer insanların hemcinsine ilgi duymasından rahatsızlık duyabilir ki? Mesela tüm kuşlar uçuyor, ama uçmayı tercih etmeyen kuş gördüğünüz zaman "Aaa bu kuş uçmuyor, ne kadar saçma" diyecek kadar sıkıntılı mısınız? Hayır. O zaman neden başkasının hayatını kendinize dert ediniyorsunuz ki?
Yani eğer sen İslam'a nötr veya olumlu bakarak araştırma yapan biriysen Allah kulunun kalbindeki o tohumu yeşertiyor. Ama "hata vardır, 1400 yıl önceki Arap dini bize mi uyacak" gibi tavırlar takınan biri ise o tohumu almıyor. Allah'ın da yeşertecek bir tohumu olmuyor. Yani burada kilit kelime yine "özgür irade" oluyor.
Zırva. Bu bakış açısına göre araştırmadan önce kalpten inananlar dinden çıkmamalı.

Hassas konular açılmasın diyen, ama bu arkadaşın her gün bu tarz konular açmasına müsade eden moderasyon ekibine selamlarımı yolluyorum.
 

Dexter

Platinum Sample
Katılım
31 Mar 2021
Mesajlar
1.091
Çözümler
2
İfade skoru
6.025
Konum
St. Petersburg
@KemalY,
Zihniyetin belli bir yerde sınırlı olduğu için ve o perdenin kalkmayacağını bildiğim için bir şey söyleyemem sana karşı.
Yine benim zihniyetime laf geldi. Ulan 10 konu açıyorsun, hepsinde tüm argümanlarına cevap veriyorum; kaçıyorsun. Ama benim zihniyetime laf ediyorsun. Her konuda aynı argümanlar, her seferinde aynı terane ama her seferinde benim zihniyetime laf et. Güzel.
 
KS
Linux Forever

Linux Forever

Silver Sample
Katılım
22 Nis 2021
Mesajlar
1.459
Çözümler
7
İfade skoru
4.433
1 haftadır kahkaha yiyorsun açtığın çöp ötesi konularla. İnsanda biraz utanma olur, biraz kendini sorgular "Niye bu kadar kahkaha yiyorum?" diye.
Hahaha atanların ateist olmasından mütevellit kale almadığım için olabilir mi ? @Ethem sizi daha geçen uyarmıştı.
Yine benim zihniyetime laf geldi. Ulan 10 konu açıyorsun, hepsinde tüm argümanlarına cevap veriyorum; kaçıyorsun. Ama benim zihniyetime laf ediyorsun. Her konuda aynı argümanlar, her seferinde aynı terane ama her seferinde benim zihniyetime laf et. Güzel.
La cevapların ateistik! Bunu normal karşılıyorum. Fakat İslam dinine inandığımı unutuyorsun sen. Yani İslam ve benim kendi kişisel ahlakım ile çelişen cevapları herhalde kale almayacağım. Bunu normal karşılaman lazım. Ben eşcinselliği 9.sınıfta öğrendim. Hiçbir şekilde bu kavramı duymamıştım. Duyduğum zaman dinden bağımsız olarak benim kendi ahlakım bu düşünceyi kirli olarak damgaladı ve kendi ahlakımdan memnunum!
 

Erdem

Gold Sample
Katılım
30 Mar 2021
Mesajlar
366
İfade skoru
1.319
Arada sevgi varsa isteyen isteyenle ilişkiye girer, bu kural çok saçma!
Gayette isteyen istediğiyle ilişkiye girer ister dindar ister "dinsiz" olsun sen kimseye namus bekçiliği yapamazsın.
Bak Avrupa'ya, nasıl eğitimliler?
Eğer insanın kişisel isteklerini ve özgürlüğünü kastediyorsak, bu konuda kesinlikle bizden çok ama çok daha eğitimliler. Bir de namus bekçileri yok lan orada? Bizde ise mini etek giydi diye islama bağlayıp "senin baban gavat" diyebilecek kadar ileri gidenler var. Avrupa bu konuda açık ara çok daha eğitimli. Fakat sapığa bağlayıp herkes istediğiyle yatıyor diye avrupa eğitimli demek kadar cahillik yoktur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top