Pelle Ohlin'in 31. Ölüm Yıldönümü

Silicone Android Uygulaması

Işık

Gold Sample
Katılım
3 Nis 2021
Mesajlar
409
Çözümler
2
İfade skoru
2.612
1649436786418.png


Bugün, Black Metal'in öncülerinden Mayhem'in ikonik solisti Per Yngwe ''Pelle'' Ohlin'in 31. ölüm yıldönümü.


1988 yılında Dead adlı bir vokalist, Euronymous ile mektuplaşma sonucu Mayhem'e dahil oldu.

Gruba yeni katılan Dead gerçekten çok garip birisiydi. Sağlığı ve özellikle psikolojisi hiç normal değildi. Gruba 1988 yılında katılan Dead, Euronymous'un beğenisini kazanmıştı. Çünkü Dead depresif, içine kapanık, çekingen, insanlardan nefret eden ve şizofreni belirtileri gösteren biriydi, bu da Euronymous'a göre tam bir black metal solisti olmak için gereken özelliklerdi.

Çocukluğunda uyku apnesi hastalığından çok çeken Dead'in sağlığı pek iyi değildi. Gittiği okulda da çok zorbalığa maruz kalıyordu. Bir gün okulda yediği dayak yüzünden dalağı yırtılıp iç kanama geçirdi, uzun süre iyileşemedi.

Dead hakkında Mayhem'ın gitaristi Euronymous, röportajlardan birinde:
""Ben Dead'in akıl sağlığının gerçekten yerinde olmadığını düşünüyorum. Başka hangi şekilde derisinde açlıktan damarlarının çıkmasını isteyen ve bunun için kendini bilerek aç bırakan veya tişörtünde cenaze ilanları olan bir kişi başka hangi şekilde tanımlanabilir ki?"

Emperor grubunun bateristi Bård Eithun ise:
"O çok yakından tanıyabileceğiniz birisi değildi. Ben Mayhem'daki diğerlerinin bile onu çok iyi tanıdığını zannetmiyorum. O yakınlaşması çok zor biriydi. Onunla ölmeden iki hafta önce tanışmıştım. Onu, toplamda, sekiz veya altı defa görmüştüm. Çok fazla garip fikri olduğunu hatırlıyorum. Aarseth'in (Euronymous) onun hakkında konuştuğunu hatırlıyorum, bana onun espri anlayışı olmadığını söylemişti. Vardı, ama çok karanlık ve anlaşılmazdı. Ben onun bu dünyada yaşamayı sevdiğini zannetmiyorum.
ifadeleri dile getirdi.

Ama bunca garip ve sıradışı duruma rağmen Dead'in performansı gayet iyiydi. Sahnede istediği atmosfer ve görüntüyü yaratmak için çok uğraşırdı. Şu an Black Metal'in klasiklerinden olan bir makyaj türü Corpse Paint'i de ilk Dead yapmıştır.



90'ların başında Dead'in sosyal durumu ve akıl sağlığı kötüleşiyordu. Bir keresinde arkadaşlarının yanında kendini kesmeye çalışmış, daha sonra bu arkadaşları tarafından yaraları tedavi edilmiş ve kendine daha fazla zarar vermesi engellenmişti.

1991 yılına gelindiğinde, Dead, Euronymous ve grubun bateristi Hellhammer, grubun prova yaptığı bir yer olarak kullanılan Kråkstad yakınlarındaki ormanda bir evde yaşıyordu. Hellhammer'e göre, Dead zamanının çoğunu mektup yazmak ve çizmekle geçiriyordu.

"Sadece odasına oturdu ve gittikçe daha fazla depresyona girdi."

8 Nisan 1991'de evde yalnız kalırken, Dead, bileklerini ve boğazını bıçakla kesti ve sonra, "Kan için özür dilerim..." diye başlayan kısa bir intihar notu bırakıp, alnına doğrulttuğu av tüfeğiyle intihar etti.

🇬🇧
Excuse the blood, but I have slit my wrists and neck. It was the intention that I would die in the woods so that it would take a few days before I was possibly found. I belong in the woods and have always done so. No one will understand the reason for this anyway. To give some semblance of an explanation I'm not a human, this is just a dream and soon I will wake. It was too cold and the blood kept clotting, plus my new knife is too dull. If I don't succeed dying to the knife I will blow all the shit out of my skull. Yet I do not know. I left all my lyrics by "Let the good times roll" and the rest of the money. Whoever finds it gets the fucking thing. As a last salutation may I present "Life Eternal". Do whatever you want with the fucking thing. / Pelle.

I didn't come up with this now, but seventeen years ago.


🇹🇷
Kan için üzgünüm, ama ben bileklerimi ve boğazımı kestim. Ormanda ölmek niyetindeydim, böylece muhtemelen bulunmam birkaç gün sürecekti. Ben ormana aitim ve hep böyle yaptım. Hiç kimse bunun nedenini anlamayacak. Biraz açıklamaya benzemesi için diyebilirim ki ben insan değilim, bu sadece bir rüya ve yakında uyanacağım. Çok soğuktu ve kan pıhtılaşmaya devam ediyor, ayrıca yeni bıçağım çok kördü. Eğer ölmeyi beceremezsem kafamdaki tüm bokları havaya uçuracağım. Henüz bilmiyorum. Tüm şarkı sözlerimi ve paramın kalanını "iyi zaman geçirin" diye bıraktım. Bu lanet şeyleri kim bulursa. Son selamım olarak da "Life Eternal"ı bıraktım. Bu lanet şeyle ne yapmak istersen yap. / Pelle.

Kendimi öldürmeye şimdi değil, 17 yıl önce karar verdim.

Dead, intihar ettiğinde 22 yaşındaydı. 8 Nisan 1991'de ölen Dead'in cesedi 26 Nisan 1991'de memleketi İsveç'te yakıldı.

 
Son düzenleme:

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top