İnceleme Need For Speed Heat İncelemesi

Silicone Android Uygulaması
Need For Speed Heat Nedir?
Hepimizin bildiği NFS serisinin (bilmiyor iseniz hızlı ve öfkeli gibi olan yarış oyunu :D) son oyunu.

Hikaye
En çok eleştireceğim nokta burası. Eski NFS oyunlarında hikaye muhteşem olmasa bile oynama motivasyonu katar, değişik bir atmosfer oluştururdu. Ancak Heat'in hikayesi aşırı tırt geldi. Bırakmama sebebim hikayeli, polisten kaçmalı araç oyunlarına olan özlemimdi. Canımı sıkan noktalardan biriside kurgusu aşırı saçma olan diyaloglar-olaylar. Örneğin bir yarıştayız ve arkadaşınız diyor ki ''bas bas yetişiyorlar!''. Sol üste bakıyorum aramızda 1mil var. :D Onun dışında bir adam düşünün. Bu adam içerisinde 3 kişi olan bir arabaya çarpacak ve 2'sine bir şey olmamasını birine ise zarar vermek istiyor. Bunun başarılı olma ihtimali kaç? Böyle bir hikayemiz var işte. Son olarak gene Most Wanted 2005'in ekmeğini yiyorlar. Bu oyunu yapmasalar EA ne yapacakmış çok merak ediyorum. :D

Grafikler
Grafikler güzel, oyun akıyor. Ancak bu ışıklandırma nedir ya? Adamlar kötü gözükebilecek her şeyi ışıklandırma-yansıma ile kapatmaya çalışmışlar. Her taraf pavyona dönüyor bazen. Bir de optimizasyon bana biraz kötü geldi.

Modifiye
Bana sorar iseniz NFS artık günümüzde çürüyor ancak hala elinde böyle güzel bir koz var. Modifiyeler çok çeşitli ve güzel. Modifiye parçalarının fiyatları da uygun olduğu için her şeyi kolayca kasıp istediğiniz aracı ortaya çıkarabiliyorsunuz. Modifiye olayı gerçekten güzel.

Araç Çeşitliliği
Söylenecek çok söz yok, bence yeterli.

Atmosfer
NFS'nin bu zamana kadar en beğendim yönü aksiyonlu ve hikayeli yarış oyunları yapmasaydı. Bunun çok örneğini göremeyiz bugün. Ancak oyunu 2 parçaya bölmüşler. Gündüz ve gece. Gece tamam, aradığımız o aksiyon var ama gündüz yarışları çok sıkıcı, tek amacınız para kazanmak. O gündüz yarışları da Forza çakması olmuş. Tasarımlar vs. aşırı benziyor.

Sürüş
Öncelikle oyun ''arcade'', bende biliyorum ama gene de yeterli gelmedi bana. Arcade olsa bile gerçekçilikten bu kadar uzak olması hoşuma gitmiyor. Arabalar o kadar yavaş kalkıyor ki içim geçiyor gerçekten, gemi mi kaldırıyoruz ya? Çimlerin üzerinde araç sürmek de çok kötü geldi, muhtemelen yarışlarda kestirme olmasın diye çimleri yavaşlatıcı şekilde yapmışlar ancak motora taş girmiş gibi de gitmemeli bence. Ama tüm bunlara rağmen kendine has bir sürüş zevki var. Kolay bir oyun zaten.

Zorluk
Aşırı kolay diyebilirim. İster 200'le gidin L şeklinde bir viraj çıksın karşınıza 2 saniye el frenine basarak kusursuz şekilde geçiş yapabilirsiniz. Yarışlarda oldukça kolay. Yarışlara girmeden önce önerilen güç yazıyor. Eğer o güçten yüksek iseniz dümdüz sürerek kazanabilirsiniz. Ancak ben o güçten düşük şekilde yarışa girmek istiyorum derseniz ufacık strateji giriyor işin içine. Oda araçlara çarparak yoldan çıkarmak falan. :D

Buglar
2 kez sağlam diyebileceğimiz buglar ile karşılaştım. Birinde oyuna yeniden başlamak zorunda kaldım. Çünkü oyunun başına bize bir nitro aldırmaya çalışıyor ve ben aldığım halde tekrar aldırmaya çalıştı. Ancak param yeterli değildi ve nitro almadan garajdan çıkamıyordunuz. Mecbur yeniden başladım. Diğerinde ise final yarışında asfaltın içine girdim. :D Özetle çok rastlamıyoruz buglara ama rastlarsak fena oluyor.

Fiyat
500 lira nedir ya? Ben Amazon Prime ile alıp oynadım. Alamadıysanız EA Play ile oynayabilirsiniz. Onun dışında indirimde bile pahalı.

Peki Alınır mı?
Kütüphanenizde bulunuyor ise şans verebilirsiniz. Tüm bunlara rağmen bana eğlenceli vakit geçirtti. Ancak elinizde yok ise Payback'e bakabilirsiniz bunun yerine. Aşırı farklı bir deneyim yaşatacaklarını düşünmüyorum.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. :)

 
KS
SALOOWEN

SALOOWEN

Silver Sample
Katılım
24 Tem 2021
Mesajlar
215
Çözümler
1
İfade skoru
585
Konum
kerpeten_pepe

GreatestOfAlltimes

Silver Sample
Katılım
1 May 2021
Mesajlar
270
Çözümler
1
İfade skoru
927
Konum
Liberty City
Payback berbat bir oyun, hele aracınıza performans parçaları takmak için Clash Royale oynar gibi kart kazanmanız falan da rezalet sinir bozucu. Heat veya Payback oynayacağınıza HP Remastered oynayın inanılmaz fazla zevk alırsınız.
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top