Kayserililer buraya: Tepsi mantısı

Silicone Android Uygulaması

Dark vader

Silver Sample
Katılım
16 Nis 2021
Mesajlar
942
Çözümler
2
İfade skoru
1.992
Hamuru için:

1 küçük yumurta

2 su bardağı un

2 çay kaşığı tuz

Soğuğa yakın ılık su

Kıymalı Harç:

150 gr Dana Kıyma

1 küçük soğan

4-5 dal ince doğranmış maydanoz

Pul biber

Karabiber

Tuz

Sosu için:

1 yemek kaşığı tereyağ

1 silme yemek kaşığı domates salçası

Yaklaşık 3 su bardağı sıcak su

Tuz

Üzeri süsleme için:


1 yemek kaşığı tereyağ

biraz toz kırmızı biber ve nane

Tepsi Mantısı Tarifi'nin Yapılışı

Hamurun hazırlanması:

Unun içine yumurtayı tuzu ilave edip sert bir hamur olana kadar suyunu ilave ediyoruz. Mutlaka sert bir hamur olmalı ve en az 10 dakika iyice yoğurup hamurumuzun üstünü örtüp en az 20 dakika dinlendiriyoruz.

Kıymalı harcın hazırlanması:

kıymanın içine soğanı ve maydanozu minik minik doğrayıp baharatını da ilave edip karıştırıyoruz.

Sosun hazırlanması:

1 yemek kaşığı tereyağı eritip salçayı ilave ediyoruz ve 1-2 dakika kısık ateşte kavurduktan sonra sıcak suyunu ve tuzunu ilave edip yaklaşık 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıp kenara alıyoruz.

Yapım aşaması:
Dinlenen hamurumuzu yeteri kadar incelikte açıp kare kare kesiyoruz.
İçine kıymalı harçtan koyup resimdek şekilde
katlıyoruz Ve tereyağ ile yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
Bütün hamurlar bittikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz,mutlaka kontrollü pişirin hamurlar hafif kızarmaya başladıysa yeterli.
Pişen mantılarımızı çıkarıp üzerine salçalı suyumuzu döküp ocağa alıp kaynatmaya başlıyoruz.
Tüm suyunu çekene kadar orta ateşte tepsiyi çevire çevire pişiriyoruz. Eğer mantılarınızda sertlik varsa mutlaka sıcak su ilavesi yapın.
Pişen mantılarımızı ister servis tabağına ister tepsinin içinde, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı baharatlı nane ile ekliyoruz

Tarifim bu kadardı geribildirimlerinizi bekliyorum.
2d86b89e43b2cd6df27b319e76f08fba.jpg
 

Nevtuğ A. Yalçın

Gold Sample
YouTube Editörü
Katılım
3 Nis 2021
Mesajlar
1.252
Çözümler
3
İfade skoru
7.666
Konum
IV
Hamuru için:

1 küçük yumurta

2 su bardağı un

2 çay kaşığı tuz

Soğuğa yakın ılık su

Kıymalı Harç:

150 gr Dana Kıyma

1 küçük soğan

4-5 dal ince doğranmış maydanoz

Pul biber

Karabiber

Tuz

Sosu için:

1 yemek kaşığı tereyağ

1 silme yemek kaşığı domates salçası

Yaklaşık 3 su bardağı sıcak su

Tuz

Üzeri süsleme için:


1 yemek kaşığı tereyağ

biraz toz kırmızı biber ve nane

Tepsi Mantısı Tarifi'nin Yapılışı

Hamurun hazırlanması:

Unun içine yumurtayı tuzu ilave edip sert bir hamur olana kadar suyunu ilave ediyoruz. Mutlaka sert bir hamur olmalı ve en az 10 dakika iyice yoğurup hamurumuzun üstünü örtüp en az 20 dakika dinlendiriyoruz.

Kıymalı harcın hazırlanması:

kıymanın içine soğanı ve maydanozu minik minik doğrayıp baharatını da ilave edip karıştırıyoruz.

Sosun hazırlanması:

1 yemek kaşığı tereyağı eritip salçayı ilave ediyoruz ve 1-2 dakika kısık ateşte kavurduktan sonra sıcak suyunu ve tuzunu ilave edip yaklaşık 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıp kenara alıyoruz.
Yapım aşaması: Dinlenen hamurumuzu yeteri kadar incelikte açıp kare kare kesiyoruz.
İçine kıymalı harçtan koyup resimdeki şekilde katlıyoruz Ve tereyağ ile yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
Bütün hamurlar bittikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz,mutlaka kontrollü pişirin hamurlar hafif kızarmaya başladıysa yeterli.
Pişen mantılarımızı çıkarıp üzerine salçalı suyumuzu döküp ocağa alıp kaynatmaya başlıyoruz.
Tüm suyunu çekene kadar orta ateşte tepsiyi çevire çevire pişiriyoruz. Eğer mantılarınızda sertlik varsa mutlaka sıcak su ilavesi yapın.
Pişen mantılarımızı ister servis tabağına ister tepsinin içinde, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı baharatlı nane ile ekliyoruz

Tarifim bu kadardı geribildirimlerinizi bekliyorum.
Şefim çok güzel bir tarife benziyor. Kayseride yemişim mantı çok lezzetliydi. Bir de yağlama mükemmeldi.
 

Nevtuğ A. Yalçın

Gold Sample
YouTube Editörü
Katılım
3 Nis 2021
Mesajlar
1.252
Çözümler
3
İfade skoru
7.666
Konum
IV
Hamuru için:

1 küçük yumurta

2 su bardağı un

2 çay kaşığı tuz

Soğuğa yakın ılık su

Kıymalı Harç:

150 gr Dana Kıyma

1 küçük soğan

4-5 dal ince doğranmış maydanoz

Pul biber

Karabiber

Tuz

Sosu için:

1 yemek kaşığı tereyağ

1 silme yemek kaşığı domates salçası

Yaklaşık 3 su bardağı sıcak su

Tuz

Üzeri süsleme için:


1 yemek kaşığı tereyağ

biraz toz kırmızı biber ve nane

Tepsi Mantısı Tarifi'nin Yapılışı

Hamurun hazırlanması:

Unun içine yumurtayı tuzu ilave edip sert bir hamur olana kadar suyunu ilave ediyoruz. Mutlaka sert bir hamur olmalı ve en az 10 dakika iyice yoğurup hamurumuzun üstünü örtüp en az 20 dakika dinlendiriyoruz.

Kıymalı harcın hazırlanması:

kıymanın içine soğanı ve maydanozu minik minik doğrayıp baharatını da ilave edip karıştırıyoruz.

Sosun hazırlanması:

1 yemek kaşığı tereyağı eritip salçayı ilave ediyoruz ve 1-2 dakika kısık ateşte kavurduktan sonra sıcak suyunu ve tuzunu ilave edip yaklaşık 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıp kenara alıyoruz.

Yapım aşaması:
Dinlenen hamurumuzu yeteri kadar incelikte açıp kare kare kesiyoruz.
İçine kıymalı harçtan koyup resimdek şekilde
katlıyoruz Ve tereyağ ile yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
Bütün hamurlar bittikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz,mutlaka kontrollü pişirin hamurlar hafif kızarmaya başladıysa yeterli.
Pişen mantılarımızı çıkarıp üzerine salçalı suyumuzu döküp ocağa alıp kaynatmaya başlıyoruz.
Tüm suyunu çekene kadar orta ateşte tepsiyi çevire çevire pişiriyoruz. Eğer mantılarınızda sertlik varsa mutlaka sıcak su ilavesi yapın.
Pişen mantılarımızı ister servis tabağına ister tepsinin içinde, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı baharatlı nane ile ekliyoruz

Tarifim bu kadardı geribildirimlerinizi bekliyorum.17794 numaralı eki görüntüle
Hah aynen işte buna benzer yemiştim çorba gibiydi.
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top