Kadın voleybol takımına gelen bu gerici yorum hakkında düşünceleriniz nedir?

Silicone Android Uygulaması

AsLegolas

Silver Sample
Katılım
21 Nis 2021
Mesajlar
439
Çözümler
1
İfade skoru
1.622
Konum
Maranello
@AsLegolas, siz gittiniz sanırım, yokluğuna bu kadar emin olduğunuza göre. Bir şeyin varlığını kanıtlamak için tek şey göstermek yeter fakat yokluğunu kanıtlamanız için bütün evrene bakmanız gerekir. 🙃
Mesajlar otomatik birleştirildi:

@KemalY, gerek yok, dine olan düşmanlığın yeterlidir, başka bir şeye lüzum yok.
Varlığına ya da yokluğuna dair kesin bir fikrim yok bir gün sonumuz gelince görürüz umarım.
 

Dexter

Platinum Sample
Katılım
31 Mar 2021
Mesajlar
1.091
Çözümler
2
İfade skoru
6.025
Konum
St. Petersburg
Bir şeyin varlığını kanıtlamak için tek şey göstermek yeter fakat yokluğunu kanıtlamanız için bütün evrene bakmanız gerekir. 🙃
Varlığı için tek bir şey, yokluğu için hiçbir şey. Önünde bir sandalye olmasa ve sen onun varlığını iddia etsen düşün bakalım ne olur?
Hala yokluğun kanıtlanamayacağını anlamayan bazı arkadaşlar var, üzülüyorum. Varlığına dair kanıt yokken onu varsaymak inançtan öteye gidemez. Şuan öyle de oluyor.
Mesajlar otomatik birleştirildi:

Sandalye'ye dair kanıt var --> sandalye var.

Sandalye'ye dair kanıt yok --> sandalye yok.

Kimse bizi uçan bir spagetti canavarının yarattığını inkar edemez, çünkü bunu bilemez. Ahiret, tanrı vb. konular da aynı mantık.

Kimse kesinlikle tanrı var veya yok diyemez, kimse kesinlikle ahiret var veya yok diyemez. Eğer burada bir kesinlik ifadesi varsa bu inançtır, kanitsiz bir inanç.
Mevcut verilere dayanarak ikisinin de olma ihtimalinin çok düşük olduğu fikrine varabilirsin, ama buna bir kesinlik veremezsin.
 
Son düzenleme:

SMiralayS

Silver Sample
Katılım
16 Nis 2021
Mesajlar
412
İfade skoru
636
Tam da beklediğim tepkiler. Kendinizi mükemmel savunuyorsunuz. @KemalY bu akıl ile ateist olup, cehennemde yanacağına üzülüyorum.
Bu tür yorum yapacağınıza lütfen gidin biraz dininizi yaşayın zira İslam dininde herkes özgürdür ve zorlama yoktur. Arkadaş ateist ise ateist, agnostik ise agnostik, deist ise deisttir. Herkesin yaptığı şeyler kendine ve herkesin yaşadığı, inandığı din kendine. Cahil olmaya gerek yok insanları bırakın da istedikleri gibi yaşasınlar. Sıkmadı mı milletin dinine, yaşadığı şeylere burun sokmak ? Din kötülüyorsunuz başka yaptığınız hiç bir şey yok. Kaldı ki bu kafa ile ne bu dünya da neden diğer dünya da güzel yaşam sürersiniz veya bir şey yaparsınız.
 

FatihY

Gold Sample
Katılım
19 Nis 2021
Mesajlar
709
İfade skoru
2.727
Konum
Where have all the good times gone

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top