Rehber Her bütçeye ve ihtiyaca uygun telefon tavsiyeleri

Silicone Android Uygulaması

Gökkayahan

Gold Sample
Katılım
19 Nis 2021
Mesajlar
778
Çözümler
6
İfade skoru
3.680
Konum
ℓnx + c
SON GÜNCELLEME:
-26 NİSAN 2021-
(Güncelleme için en alta gidin.)

Ekran, batarya ve fiyatına göre kabul edilebilir kamera için:
Galaxy M21
Bu bütçede bulunması neredeyse imkansız olan Super AMOLED panele sahip bu telefon rakiplerine nazaran kaliteli bir ekrana sahip. 6000 mAh'lik bataryası orta üstü bir kullanımda bir günü hiç zorlanmadan kapatacaktır. Sosyal medya, günlük kullanım, dizi-film-video izleme için ideal olmakla birlikte oyun için uygun bir cihaz değildir.

Oppo A73
M21'in markadan kısıp kameraya yoğunlaşılmış hali gibi birnevi. Bu telefon baz teknoloji bir AMOLED panele sahip. Yine aynı ihtiyaçlar için tercih edilesi bir cihaz.

TCL 10L (256 GB)
Henüz akıllı telefon sektöründe yeni olan TCL markası aslında köklü firma. Daha destek ve yazılım konularında bir fikir edineceğimiz kadar süre bulamasak da markaya karşı kesinlikle bir ön yargınız oluşmasın. Bu telefonun M21 ve Oppo A73'e fark attığı nokta 6 GB RAM'i olması. Lakin geride kaldığı bir nokta var ki, ekranı. Maalesef IPS panele sahip.

Kamera ve ekran için:
TCL 10 Plus
Bir önceki bütçe aralığında belirttiğim TCL 10L'nin AMOLED panel kullanan hali diyebiliriz buna. Yine SD665, yine aynı kameralar ve 6 GB RAM.

Batarya ve ekran için:
Galaxy M31s
Yüksek performans beklemeyen fakat uzun süre yeten batarya ve gördüğü her şeyi izleyenler için ideal. Bu aralıktaki günlük kullanım amaçlı şiddetle tavsiyeli önerimdir.

Performans, batarya, kamera..
Hepsinden azar azar

Realme 7
Son zamanların en meşhur telefonlarından. IPS panel ekranı haricinde kusursuz bir cihaz. Ben oyun da oynarım, fotoğraf da çekerim, Instagram'dan da çıkmam diyorsanız başka hiçbir telefona bakmayınız. (Nisan ayı itibariyle fiyatı rakiplerine nazaran bir hayli yükseldi, fiyatını hak etmiyor.)

Kamera ve ekran için:
Oppo Reno 4 lite
Fiyatının en iyisi diyebilirim. 8 GB RAM'i bir tık oyun için uygunmuş gibi bir izlenim bıraksa da işlemcisi bu kapasiteyle orantılı değil maalesef. Kameraya ağırlık verecekler için birebir.

Oyun için:
POCO X3 NFC
Bir önceki bütçede Note 8 Pro için yazdıklarım aynen bunun için de geçerli. Xiaomi önermiyorum. Fakat bu fiyata SD732G'li bir cihazın eşi benzeri yok. ROM atıp kullanacaksanız kendinize çok büyük iyilik edersiniz ama kimsenin garantiyi göz ardı edebileceğini sanmıyorum. Etmemelisiniz de.

Performans, batarya, ekran...
Hepsinden azar azar.

Galaxy M51
Telefon piyasasının tartışılmaz en sükse yapan telefonu. Gerek SD730G işlemcisi, gerek 8 GB RAM'i, Super AMOLED ekranı, 7000 mAh bataryası, One UI arayüzü ile değil bütçenin; piyasanın en iyi fiyat performans ürünü.

Daha iyi kamera için:
Oppo Reno 4
M51 şüphesiz bütçenin en iyi telefonu. Ancak size tasarımı kaba geldi ve kamerada da daha iyi şeyler bekliyorsanız bu telefona yönelmelisiniz.

Kamera ve ekran, orta segmentin premium serisinin ortancası.
Galaxy A52
Performans olarak rakiplerine nazaran çok geride. Hatta şöyle diyeyim bundan bin lira ucuz Xiaomi'lerde bile SD720G mevcut ve maalesef bizim ülkemize 750 barındıran 5G'li model gelmiyor. Bu işlemciyi Samsung One UI ile günlük kullanım için kusursuz bir hale getirse de oyun oynamak gibi bir amacınız varsa verdiğiniz paraya binaen sizi üzecektir. Ancak kamerasına gelecek olursak, emin olun 5 bin liralık bütçelere çıkana kadar erişebileceğiniz en iyi kameraya sahip. Ayrıca kasa malzeme kalitesi, uzun süre güncel yazılım sözü ile orta segmentin premium telefonlarını kapsar A serisi. Eğer daha büyük erkana ihtiyacınız varsa A72'ye bakabilirsiniz fakat bütçenizi yükseltmeniz gerekecek.

Oyuncular için:
Redmi Note 10 Pro (8 GB RAM)
Kamerasının megapikseline aldanıp ne harika bir kamerası varmış diyebilirsiniz, tabii ki öyle değil. Ancak kötü de değil. Bu bütçede iyi olduğu bir şey var ki o da oyun performansı. MIUI 12, performanstan ziyade batarya ömrün odaklandığı için oyun deneymini törpüleyen bir telefon. Eğer custom ROM kuracaksanız başka hiçbir şey düşüneyin, alın.

Kamera ve ekran için:
Realme 7 Pro
Fiyatını hak etmediğini söylerek başlamak gerek. Birkaç hafta önce M51'le aynı fiyat etiketine sahipti. Oppo, her nedense Realme markasına kendince bir değer biçmeye ve fiyatını yükseltmeye başladı. Telefona gelecek olursak; AMOLED ekranı ve iyi sayılır bir kamerasıyla alınır bir telefon. Lakin hem kamera hem de oyun için çok daha iyi seçenekler mevcut. Yeniden 4000 liranın altına inmediği müddetçe alınmaz. Bu bütçe biraz arada kaldığı için eklemek durumunda kaldım zira pek model yok bu aralıkta.

Kamera ve ekran, orta segmentin premium serisinin büyük abisi.
Galaxy A72
Şunu demeden edemeyeceğim, bu kadar para verip SD720G'li cihaz almak insana koyar. Ancak yine de kameranın önceliği olduğunu düşündüklerim için ekliyorum. Bu arada bu işlemciyi performansta kayıp olarak görmeyin, yalnızca fiyatına göre yetersiz. Yoksa standart bir kullanıcıya 5 yıl güç yetirebilecek bir telefon.

Stabilite, minimum 7 yıl ömür, üstün kamera ve performans isteyenler için:
iPhone SE 2020
Geldik listenin ilk iPhone'una. Küçük ekranı, eski nesil tasarımı ile gözlerden kaçan ancak bir o kadar da dikkat çeken bir telefon ilginçtir. Kamerası bir iPhone kamerası nasılsa öyle, yalnız tek kamerası var. Bataryası hiç tatmin edici değil, sosyal medya ve işletim sisteminin o kadar optimizasyonundan söz etsek bile 5 saati geçmeyen bir ekran süresi alırsınız. Bu sürenin günler geçtikçe kısalacağını düşünürsek, eğer böyle bir derdiniz yoksa almanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Bir başka amiral gemisi:
Galaxy S20 FE
Her ne kadar işlemcisinin yetersizliğinden, kimi kronik sorunlarından bahsedilse de fiyatını sonuna kadar hak eden bir telefon olduğunu söyleyebilirim. Ancak alacaksanız bu sorunlar hakkında daha detaylı bilgiler edinmenizi öneririm.

Kamera için:
Oppo Reno 4 Pro (256 GB)
Belirteyim ki bu aralık hep kamera için, bu da öyle. Tıpkı A72 gibi yine SD720. Kabul edilebilir performans, kaliteli batarya, yüksek depolama kapasitesi.

Bu aralık da yine say say bitmez modelin olduğu bir aralık değil, ki fark ettiyseniz rakamlar arasını da açtım. iPhone SE ve S20 FE'nin sırasıyla 128 GB ve 256/8 GB versiyonları iyi bir seçim olacaktır. Üzerine model çıkan eski amiral gemilerini anlatamayacağım ama sayayım.
S10+
S20
iPhone XR

iPhone 11
A13 çip, 14'ün epey gerisinde olmasına rağmen yine de yüksek performans sunan bir işlemci. IPS paneli ile maalesef rakiplerinin gerisinde kalsa da kamerası ve yazılımı için alınır bir telefon.

OnePlus 8
Param olsa yarın gidip alacağım telefon. Kamerası, işlemcisi ve ekranı ile bir OnePlus 9 kadar olmasa da :) amiral gemisi olmaya ve alınmaya değer bir cihaz.

Galaxy S21
Samsung, Exynos 2100 ile bir şeyler denedi ve ilk denemesine karşılık başarılı olduğu söylenebilir. Yeni bir isimlendirme ve yeni bir yapı. Yine de hâlâ oyun için uygun bir işlemci olduğunu düşünmüyorum. Kamerası, tasarımı ve yazılımından ötürü alınır. Maalesef diğer S21 serisi telefonların (S21+, S21 ultra) sahip olduğu ancak bunda olmayan bir şey var ki, cam malzeme. Arka kasası plastik ve bir amiral gemisi için utanç verici. Bu tür şeylere dikkat ediyorsanız serinin diğer telefonlarına ya da hepten başka markalara yönelmelisiniz.

Galaxy Note20
S21 kadar performanslı değil. Ayrıca kamerada da gerisinde kaldığı söylenebilir zira Note20 bir önceki senenin telefonu. Henüz Note21'in çıkmasına 4-5 ay gibi bir süre varken kaleme ihtiyacınız varsa uzun bir süre alacağınız en iyi ikinci telefonun bu olduğu söylenebilir.

iPhone 12 mini
A14'ün mucizeler yaratan performansıyla ters orantılı olarak küçük bir ekrana sahip. Kamerası bir 12 kamerası. Genelde soruların büyük çoğunluğu 11 vs 12 mini etrafında oluyor. Buna burada cevap vereyim. Ekran ve batarya süresi için 11, kamera ve performans için 12 mini.

OnePlus 8 Pro
Daha üstün kamerası ve daha büyük ekranı haricinde baz OnePlus 8'le arasında bir fark yok. Bütçeniz elveriyorsa S21 ultra'dan sonra alabileceğiniz en iyi Android telefon şu an için.

iPhone 12
İşlemci ve kameradan 12 mini'de bahsettim. Burada da bir şeyden bahsedecek olursam o, iPhone 12 serisiyle Apple'ın nihayet Samsung üretimi AMOLED panellere geçtiği olacak. Bu işlemciye de bu yakışırdı zaten. Aslında bir sonraki bütçede de yer alabilir çünkü cihazın bu haliyle pek de alınası olmadığını söyleyebilirim.

Galaxy Note20 ultra
Kalemi için S21+'a tercih edilecek telefon. Kalemlik bir işiniz yoksa hem kamera hem güncellik hem de işlemci için S21+ tercih etmenizi öneririm. Baz Note20'nin kamerası geliştirilmiş, ekranı büyük versiyonu. Performansta farklılık yok.

Galaxy S21+
Baz S21'e farkı cam kasası, kamerası ve nitekim boyutu. Performans anlamında tüm S21 serileri aynılar ve yineliyorum. Oyun oynayacaksanız iPhone 12 ya da OnePlus 8'e yönelmenizde fayda var.

iPhone 12 Pro
Yine yüksek performansa bu sefer çok daha iyi kamera sonuçlarıyla geliyor Apple. Özellikle video performansı ile karşısında hiçbir rakip, rakip olmaya aday tek bir isim yok dahi denilebilir.

Galaxy S21 ultra
Eğer amacınız video değil de fotoğrafsa, o zaman buna bir göz atmanızda fayda var çünkü 12 Pro'dan bu konuda üstün.

iPhone 12 Pro Max
Bu cihazı almak için benim tavsiyelerime ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Daha başka şeyler lazım size. Varsa zaten burada olmazdınız yüksek ihtimalle.

Nisan ayı için güncel telefonlar bu şekildeydi. Gelecek listeyi ay başında yapmayı ve buradan da içerik almayı planlıyorum, piyasa çok oynak ve fiyatlar her gün değişiyor. Ancak ben yine de yöneticilere sorayım. Bu konu sabit olmalı ve düzenlenmeli mi, yoksa ay başı yeni bir konu mu açmalıyım? Yeni konu açmayı isterim fakat bu sefer de içeriği tekrarlama ihtimalim var, yalnız önerilere yorum yerine hem de bunun hakkında bana bir fikir verirseniz sevinirim.

Redmi Note 8 Pro kaldırldı.
Redmi Note 10 Pro eklendi.
Galaxy A52 fiyat bütçe aralığı güncellendi.
 
Son düzenleme:

Samotne3030

🍪
Süper Moderatör
Katkıda Bulunan
Katılım
8 Nis 2021
Mesajlar
2.638
Çözümler
64
İfade skoru
11.938
1618860446686.png

Burada gereksiz bir spoiler var.

Realme 7 kesinlikle alınmamalı. Ghost touch, Realme UI bugları ve Mediatek işlemcisi falan derken eksileri çoğalıyor. Ek olarak TCL 10 Plus'ı almak için pek sebep yok, 10L ile neredeyse aynı ve aradaki fiyat farkı azınsanmayacak derecede.

Redmi Note 8 Pro ise alınmamalı. Yani Poco X3, M31s veya Note 9S alın ama Note 8 Pro almayın, çünkü Mediatek çipseti var ve bu çipset eski G90T serisinden. Ek olarak MIUI bug dolu falan değil, sadece biraz bloat var o kadar.

S20 FE'de ekran sorunu var. Son güncellemeler ile çözdüler diyorlar, ama yine de listeden çıkarmak en sağlıklısı olacaktır.

Onun dışında liste iyi işte. Exynos 2100 kullanmayan amiral gemisi Samsung cihazlar çıkarılabilir belki, o kadar.
 
Son düzenleme:

Wolerm

Gold Sample
Katılım
30 Mar 2021
Mesajlar
2.333
İfade skoru
6.005
Burası çok boş kalmış. Hiç lafı uzatmadan konuya geçeceğim. Bu konuyu her yeni ay, yeni konu açarak güncelleyeceğimi belirterek bütçe ve ihtiyaçlara göre önerilerime başlıyorum.


Ekran, batarya ve fiyatına göre kabul edilebilir kamera için:
Galaxy M21
Bu bütçede bulunması neredeyse imkansız olan Super AMOLED panele sahip bu telefon rakiplerine nazaran kaliteli bir ekrana sahip. 6000 mAh'lik bataryası orta üstü bir kullanımda bir günü hiç zorlanmadan kapatacaktır. Sosyal medya, günlük kullanım, dizi-film-video izleme için ideal olmakla birlikte oyun için uygun bir cihaz değildir.

Oppo A73
M21'in markadan kısıp kameraya yoğunlaşılmış hali gibi birnevi. Bu telefon baz teknoloji bir AMOLED panele sahip. Yine aynı ihtiyaçlar için tercih edilesi bir cihaz.

TCL 10L (256 GB)
Henüz akıllı telefon sektöründe yeni olan TCL markası aslında köklü firma. Daha destek ve yazılım konularında bir fikir edineceğimiz kadar süre bulamasak da markaya karşı kesinlikle bir ön yargınız oluşmasın. Bu telefonun M21 ve Oppo A73'e fark attığı nokta 6 GB RAM'i olması. Lakin geride kaldığı bir nokta var ki, ekranı. Maalesef IPS panele sahip.

Oyun ve yüksek performans isteyenler için:
Redmi Note 8 Pro
(üzerine iki model çıktı, fiyat aralığı bu lakin her vakit mantıklı fiyatlar bulunmuyor)
Hiçbir şey anlatmadan önce belirtmeliyim ki, Xiaomi'ler başlı başına bir sorun. Bu konu da da olabildiğince az önermeye çalışacağım zira MIUI sistemi hantal, bug dolu ve bir o kadar da kullanışsız bir yazılım. Eğer araştıracaksanız ya da bilgili biriyseniz custom ROM ile kullanmanızı tavsiye ederim. MIUI, bataryaya öncelik vermekle birlikte performansı büyük ölçüde törpülemiş, son incelemeler bu yönde. Oyun oynamayacak günlük kullanıcı için öneriyorum.


Kamera ve ekran için:
TCL 10 Plus
Bir önceki bütçe aralığında belirttiğim TCL 10L'nin AMOLED panel kullanan hali diyebiliriz buna. Yine SD665, yine aynı kameralar ve 6 GB RAM.

Batarya ve ekran için:
Galaxy M31s
Yüksek performans beklemeyen fakat uzun süre yeten batarya ve gördüğü her şeyi izleyenler için ideal. Bu aralıktaki günlük kullanım amaçlı şiddetle tavsiyeli önerimdir.

Performans, batarya, kamera..
Hepsinden azar azar

Realme 7
Son zamanların en meşhur telefonlarından. IPS panel ekranı haricinde kusursuz bir cihaz. Ben oyun da oynarım, fotoğraf da çekerim, Instagram'dan da çıkmam diyorsanız başka hiçbir telefona bakmayınız.


Kamera ve ekran için:
Oppo Reno 4 lite
Fiyatının en iyisi diyebilirim. 8 GB RAM'i bir tık oyun için uygunmuş gibi bir izlenim bıraksa da işlemcisi bu kapasiteyle orantılı değil maalesef. Kameraya ağırlık verecekler için birebir.

Oyun için:
POCO X3 NFC
Bir önceki bütçede Note 8 Pro için yazdıklarım aynen bunun için de geçerli. Xiaomi öneriyorum. Fakat bu fiyata SD732G'li bir cihazın eşi benzeri yok. ROM atıp kullanacaksanız kendinize çok büyük iyilik edersiniz ama kimsenin garantiyi göz ardı edebileceğini sanmıyorum. Etmemelisiniz de.

3500-4000
Performans, batarya, ekran...
Hepsinden azar azar.

Galaxy M51
Telefon piyasasının tartışılmaz en sükse yapan telefonu. Gerek SD730G işlemcisi, gerek 8 GB RAM'i, Super AMOLED ekranı, 7000 mAh bataryası, One UI arayüzü ile değil bütçenin; piyasanın en iyi fiyat performans ürünü.

Daha iyi kamera için:
Oppo Reno 4
M51 şüphesiz bütçenin en iyi telefonu. Ancak size tasarımı kaba geldi ve kamerada da daha iyi şeyler bekliyorsanız bu telefona yönelmelisiniz.

Kamera ve ekran, orta segmentin premium serisinin ortancası.
Galaxy A52
Performans olarak rakiplerine nazaran çok geride. Hatta şöyle diyeyim bundan bin lira ucuz Xiaomi'lerde bile SD720G mevcut ve maalesef bizim ülkemize 750 barındıran 5G'li model gelmiyor. Bu işlemciyi Samsung One UI ile günlük kullanım için kusursuz bir hale getirse de oyun oynamak gibi bir amacınız varsa verdiğiniz paraya binaen sizi üzecektir. Ancak kamerasına gelecek olursak, emin olun 5 bin liralık bütçelere çıkana kadar erişebileceğiniz en iyi kameraya sahip. Ayrıca kasa malzeme kalitesi, uzun süre güncel yazılım sözü ile orta segmentin premium telefonlarını kapsar A serisi. Eğer daha büyük erkana ihtiyacınız varsa A72'ye bakabilirsiniz fakat bütçenizi yükseltmeniz gerekecek. (Henüz stokta yok, N11'deki satıcı hakkında bir bilgim de yok.)


Kamera ve ekran için:
Realme 7 Pro
Fiyatını hak etmediğini söylerek başlamak gerek. Birkaç hafta önce M51'le aynı fiyat etiketine sahipti. Oppo, her nedense Realme markasına kendince bir değer biçmeye ve fiyatını yükseltmeye başladı. Telefona gelecek olursak; AMOLED ekranı ve iyi sayılır bir kamerasıyla alınır bir telefon. Lakin hem kamera hem de oyun için çok daha iyi seçenekler mevcut. Yeniden 4000 liranın altına inmediği müddetçe alınmaz. Bu bütçe biraz arada kaldığı için eklemek durumunda kaldım zira pek model yok bu aralıkta.


Kamera ve ekran, orta segmentin premium serisinin büyük abisi.
Galaxy A72
Şunu demeden edemeyeceğim, bu kadar para verip SD720G'li cihaz almak insana koyar. Ancak yine de kameranın önceliği olduğunu düşündüklerim için ekliyorum. Bu arada bu işlemciyi performansta kayıp olarak görmeyin, yalnızca fiyatına göre yetersiz. Yoksa standart bir kullanıcıya 5 yıl güç yetirebilecek bir telefon.

Stabilite, minimum 7 yıl ömür, üstün kamera ve performans isteyenler için:
iPhone SE 2020
Geldik listenin ilk iPhone'una. Küçük ekranı, eski nesil tasarımı ile gözlerden kaçan ancak bir o kadar da dikkat çeken bir telefon ilginçtir. Kamerası bir iPhone kamerası nasılsa öyle, yalnız tek kamerası var. Bataryası hiç tatmin edici değil, sosyal medya ve işletim sisteminin o kadar optimizasyonundan söz etsek bile 5 saati geçmeyen bir ekran süresi alırsınız. Bu sürenin günler geçtikçe kısalacağını düşünürsek, eğer böyle bir derdiniz yoksa almanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Bir başka amiral gemisi:
Galaxy S20 FE
Her ne kadar işlemcisinin yetersizliğinden, kimi kronik sorunlarından bahsedilse de fiyatını sonuna kadar hak eden bir telefon olduğunu söyleyebilirim. Ancak alacaksanız bu sorunlar hakkında daha detaylı bilgiler edinmenizi öneririm.

Kamera için:
Oppo Reno 4 Pro (256 GB)
Belirteyim ki bu aralık hep kamera için, bu da öyle. Tıpkı A72 gibi yine SD720. Kabul edilebilir performans, kaliteli batarya, yüksek depolama kapasitesi.


Bu aralık da yine say say bitmez modelin olduğu bir aralık değil, ki fark ettiyseniz rakamlar arasını da açtım. iPhone SE ve S20 FE'nin sırasıyla 128 GB ve 256/8 GB versiyonları iyi bir seçim olacaktır. Üzerine model çıkan eski amiral gemilerini anlatamayacağım ama sayayım.
S10+
S20
iPhone XR


iPhone 11
A13 çip, 14'ün epey gerisinde olmasına rağmen yine de yüksek performans sunan bir işlemci. IPS paneli ile maalesef rakiplerinin gerisinde kalsa da kamerası ve yazılımı için alınır bir telefon.

OnePlus 8
Param olsa yarın gidip alacağım telefon. Kamerası, işlemcisi ve ekranı ile bir OnePlus 9 kadar olmasa da :) amiral gemisi olmaya ve alınmaya değer bir cihaz.

Galaxy S21
Samsung, Exynos 2100 ile bir şeyler denedi ve ilk denemesine karşılık başarılı olduğu söylenebilir. Yeni bir isimlendirme ve yeni bir yapı. Yine de hâlâ oyun için uygun bir işlemci olduğunu düşünmüyorum. Kamerası, tasarımı ve yazılımından ötürü alınır. Maalesef diğer S21 serisi telefonların (S21+, S21 ultra) sahip olduğu ancak bunda olmayan bir şey var ki, cam malzeme. Arka kasası plastik ve bir amiral gemisi için utanç verici. Bu tür şeylere dikkat ediyorsanız serinin diğer telefonlarına ya da hepten başka markalara yönelmelisiniz.

Galaxy Note20
S21 kadar performanslı değil. Ayrıca kamerada da gerisinde kaldığı söylenebilir zira Note20 bir önceki senenin telefonu. Henüz Note21'in çıkmasına 4-5 ay gibi bir süre varken kaleme ihtiyacınız varsa uzu bir süre alacağınız en iyi ikinci telefonun bu olduğu söylenebilir.

iPhone 12 mini
A14'ün mucizeler yaratan performansıyla ters orantılı olarak küçük bir ekrana sahip. Kamerası bir 12 kamerası. Genelde soruların büyük çoğunluğu 11 vs 12 mini etrafında oluyor. Buna burada cevap vereyim. Ekran ve batarya süresi için 11, kamera ve performans için 12 mini.

OnePlus 8 Pro
Daha üstün kamerası ve daha büyük ekranı haricinde baz OnePlus 8'le arasında bir fark yok. Bütçeniz elveriyorsa S21 ultra'dan sonra alabileceğiniz en iyi Android telefon şu an için.

iPhone 12
İşlemci ve kameradan 12 mini'de bahsettim. Burada da bir şeyden bahsedecek olursam o, iPhone 12 serisiyle Apple'ın nihayet Samsung üretimi AMOLED panellere geçtiği olacak. Bu işlemciye de bu yakışırdı zaten. Aslında bir sonraki bütçede de yer alabilir çünkü cihazın bu haliyle pek de alınası olmadığını söyleyebilirim.


Galaxy Note20 ultra
Kalemi için S21+'a tercih edilecek telefon. Kalemlik bir işiniz yoksa hem kamera hem güncellik hem de işlemci için S21+ tercih etmenizi öneririm. Baz Note20'nin kamerası geliştirilmiş, ekranı büyük versiyonu. Performansta farklılık yok.

Galaxy S21+
Baz S21'e farkı cam kasası, kamerası ve nitekim boyutu. Performans anlamında tüm S21 serileri aynılar ve yineliyorum. Oyun oynayacaksanız iPhone 12 ya da OnePlus 8'e yönelmenizde fayda var.

iPhone 12 Pro
Yine yüksek performansa bu sefer çok daha iyi kamera sonuçlarıyla geliyor Apple. Özellikle video performansı ile karşısında hiçbir rakip, rakip olmaya tek bir isim yok dahi denilebilir.

Galaxy S21 ultra
Eğer amacınız video değil de fotoğrafsa, o zaman buna bir göz atmanızda fayda var çünkü 12 Pro'dan bu konuda üstün.

iPhone 12 Pro Max
Bu cihazı almak için benim tavsiyelerime ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Daha başka şeyler lazım size. Varsa zaten burada olmazdınız yüksek ihtimalle.

Nisan ayı için güncel telefonlar bu şekildeydi. Gelecek listeyi ay başında yapmayı ve buradan da içerik almayı planlıyorum, piyasa çok oynak ve fiyatlar her gün değişiyor. Ancak ben yine de yöneticilere sorayım. Bu konu sabit olmalı ve düzenlenmeli mi, yoksa ay başı yeni bir konu mu açmalıyım? Yeni konu açmayı isterim fakat bu sefer de içeriği tekrarlama ihtimalim var, yalnız önerilere yorum yerine hem de bunun hakkında bana bir fikir verirseniz sevinirim.
Eline sağlık ama eksikler var;
Realme 7 konmaz oraya. Bunun mevzusu vardı bugün. @Samotne3030.
2500-3K'dan TCL ve Realme 7'yi sil. Orada sadece M31s kalırsa daha sağlıklı olur.
Note 8 Pro artık eskidi, olması kusur değil ama olmaması daha sağlıklı.
Bir de İphone olan yerlerde rakip olarak Oneplus koyarsan mükemmel.


@Samotne3030 Realme 7 O.O2 ?
 

PossibleTurco

Platinum Sample
Katkıda Bulunan
Katılım
10 Nis 2021
Mesajlar
3.358
Çözümler
16
İfade skoru
19.213
Konum
👁 Quake Engine'ın İçinde 👁
Ellerinize sağlık hocam. :) Yarın bir iPhone 5S incelemesi yapacağım. İnceleme derken 7 yıllık uzun kullanım testi deneyimlerimi anlatacağım. :D
 

Wolerm

Gold Sample
Katılım
30 Mar 2021
Mesajlar
2.333
İfade skoru
6.005
Rica etsem konuyu atabilir misiniz? Önerilerinizi dikkate alacağım. OnePlus'ın Android tarafında en iyi telefonlar olduğunu belirtmiştim zaten.
Çaktırma ben kışkırtma yaptım @Samotne3030'a.
 

Tugra Okan

Bronze Sample
Katılım
4 Nis 2021
Mesajlar
314
İfade skoru
608
Konum
Çiğköfteci Suriyeli
Realme 7 kesinlikle alınmamalı. Ghost touch, Realme UI bugları ve Mediatek işlemcisi falan derken eksileri çoğalıyor.
Hocam ama Realme 7 ısınmıyor. Ve bug konusunda da pek bir şey bulamadım, olsa bile Realme'nin yazılımı kısa sürede hallediyor zaten. Bir de Ghost Touch çözülmedi mi? Son zamanlarda sorun yaşayan göremedim, çözülen var mı bilmiyorum ama.
 
Son düzenleme:

akans

Silver Sample
Katılım
19 Nis 2021
Mesajlar
649
Çözümler
1
İfade skoru
1.501
Stabilite, minimum 7 yıl ömür, üstün kamera ve performans isteyenler için:
iPhone SE 2020
Geldik listenin ilk iPhone'una. Küçük ekranı, eski nesil tasarımı ile gözlerden kaçan ancak bir o kadar da dikkat çeken bir telefon ilginçtir. Kamerası bir iPhone kamerası nasılsa öyle, yalnız tek kamerası var. Bataryası hiç tatmin edici değil, sosyal medya ve işletim sisteminin o kadar optimizasyonundan söz etsek bile 5 saati geçmeyen bir ekran süresi alırsınız. Bu sürenin günler geçtikçe kısalacağını düşünürsek, eğer böyle bir derdiniz yoksa almanız gerektiğini söyleyebiliriz.
E743E108-6594-437B-A819-EAABC455ABFD.jpeg

5000 TL sadece Steve Jobs’ındır!
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top