GTA 4'te araba kontrollerinin çok zor olması

Silicone Android Uygulaması

hüseyin aktepe

Platinum Sample
Katkıda Bulunan
Katılım
28 Mar 2021
Mesajlar
1.824
Çözümler
13
İfade skoru
13.287
Konum
CArL.
Oyunu da, 2 DLC'sini de bitirdim ama hala GTA 4'ün araba sürme mekaniğine tilt oluyorum. Turismo, Comet gibi araçlarda sürerken yine biraz iyi ama diğer arabalarla sürmek eziyet gerçekten. Ya hiç dönmüyor ya çok dönüyor bir ortasını bulamıyorsun. Varsın gerçekçi olmasın öyle araba sürmek istemem ben şahsen.
 

PossibleTurco

Platinum Sample
Katkıda Bulunan
Katılım
10 Nis 2021
Mesajlar
3.358
Çözümler
16
İfade skoru
19.213
Konum
👁 Quake Engine'ın İçinde 👁
Ben açıkçası GTA 4'ün sürüş mekaniklerine bayılıyorum. Gerçek hayata en yakın sürüş mekanikleri diyebilirim. GTA 4 öncesi oyunlar da araba sürüş mekanikleri NFS tarzındaydı. Yani sağa veya sola arabayı kıvırınca yatmıyordu. Dümdüz araba sürüyordun. Gerçekçilikten çok uzaktı. Arcade tarzındaydı kısaca. Ama GTA 4 ve RAGE oyun motoru ile bu durum değişti. Araba sürüş mekanikleri çağ atladı resmen. Hatta GTA 4'ü ilk oynadığım zaman "aaa sanki gerçek hayatta araba sürüyoruz" diye tepki vermiştim. Zevkler ve renkler tartışılmaz lakin GTA 4 sürüş mekanikleri tüm GTA oyunlarına bin basar.

Diğerleri gerçekçilikten oldukça uzak. GTA 5 bile buna dahil hatta. GTA 5'te arabayı hızlıca sürerken atlıyorum arabadan mesela. 2-3 CM yuvarlanıyor sadece. Yuvarlanma animasyonu bile bir garip. Gerçek hayatta o hızda atlasam taa New York'dan Cebelitarık'a kadar sürüklenirim. GTA 4'te o hızda atlayınca aynı gerçek hayatta olduğu gibi metrelerce yuvarlanıyorsun. Ya da kaza yapınca arabanın camından metrelerce takla atarak uçuyorsun havada. Ben GTA 4'ün bu yanını seviyorum işte. Oyun olması gerektiği gibi aşırı gerçekçi. Fizik konusunda Half-Life 2'den sonra en sevdiğim oyundur kendisi.
 

LaMorte

Gold Sample
Katılım
4 May 2021
Mesajlar
618
Çözümler
3
İfade skoru
2.297
Nasıl gerçekte dönüyorsa oyunda da aynen öyle. Ona bakılırsa AC'de araba sürekli önden kopuyor.
 

Samotne3030

🍪
Süper Moderatör
Katkıda Bulunan
Katılım
8 Nis 2021
Mesajlar
2.638
Çözümler
64
İfade skoru
11.938
Şu saçma sözde fiziklere çok iyi fizik diyorlar ya... GTA 5 daha gerçekçi geliyor bana araba fiziği olarak.
Tabii, en dandik arabayla bile virajları çok kolay geçebildiğiniz ve 200 ile duvara çarpsanız bile tamponunuzun düşmediği GTA 5'in fizikleri daha iyi... :kekw: :gülenzaxd:
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top