Düz dünyacıların argümanları nelerdir?

Silicone Android Uygulaması

Dexter

Platinum Sample
Katılım
31 Mar 2021
Mesajlar
1.091
Çözümler
2
İfade skoru
6.025
Konum
St. Petersburg
En son tartıştığım bir düz dünyacı Kuran'ı örnek gösteriyordu. Yok efendim orada öyle geçiyormuş, bilim ona dönecekmiş falan filan. Yuvarlak dünya işini de siyonistlerin çıkardığını iddia ediyordu. Kısacası hiçbirinin elle tutulur bir argümanı yok.
Dünya yuvarlak değildir, geoittir zaten.
Geoit de bir yuvarlak değil midir?
 

MisakiTaro

Kurucu
Kurucu
Katılım
28 Mar 2021
Mesajlar
3.316
Çözümler
29
İfade skoru
29.636
Geoit de bir yuvarlak değil midir?
Kare ile dikdörtgen gibi düşünebilirsin. Aynı zamanda dikdörtgen olduğu için kareye kare demeyecek misin? Diyeceksin tabii.

Ayrıca yuvarlak da değil aslında. :d Küre olması lazım ama o kadar ince yerlere girmeye gerek yok.
 

SMiralayS

Silver Sample
Katılım
16 Nis 2021
Mesajlar
412
İfade skoru
636
Sema denizi, zamanında Dünya ile ilgili çizilen resimlerin düz olması, Dünya'nın dönmediğini inanmaları ve Dünya evrenin merkezidir dünya dönmez ama evren gezegenimiz etrafında döner denilmesi. Evrendeki tek gezegen Dünya'dır derler, kara delik, magnetarlara inanmazlar. Mars, Satürn gibi gezegenlere Güneş gibi ışık kaynağı olduğuna inanıyorlar. Eter denilen bir madde evrenin işleyişi belirlediklerini söylerler. Einstein görelilik teorisinde bunu yalanlamıştı fakat Dünya'nın düz olduğuna inan kişiler Einstein'a sahtekâr derler. İşin saçma yanı görelilik kanıtlandı ve istese düz dünyacılar bile bunu kanıtlayabilir :D + olarak Dünya'yı saran buzlar Birleşmiş Milletler askerleri tarafından korunuyor diyorlar. Eğer buzulları aşarsak karşımıza yeni denizler ve kıtalar çıkacağına inanıyorlar. Yanlış bilmiyor isem bazı alimler ve imamları kanıt olarak gösteriyorlar. Kutsal kitaplarda Dünya'nın düz olduğuna dair bulgular olduğunu söylüyorlar. Bunun ile ilgili araştırma yapacaktım bir ara.



''Düz dünyacılar genel olarak dindar ve bilime karşı fazla ön yargılı kişiler. İddialarına göre NASA gerçekleri saklamak için bilim insanlarına her ay maaş ödüyor, basını satın alıyor. NASA’nın amacı ise evreni ve gezegenimizi bizlere yanlış tanıtıp insanları dinden uzaklaştırmak. Böylece gelecek nesilleri dinsiz yapmaya çalıştıkları iddia ediliyor. Düz dünyacılar mantık yerine inanç ile hareket ediyorlar.
.
Yani NASA’nın her yıl milyarlarca dolar harcayıp insanları ateist yapmak istediğine inanıyorlar. Üstelik düz dünyacılar tarih hakkında tam anlamıyla cahiller.
.
Kimi düz dünyacılar Batlamyus ve Kopernik’in evren modellerinin aslında düz dünya modeli olduğunu bile savunuyor. Oysa ki Kopernik gezegenimizin evrenin merkezi olmadığını ve küre şeklinde olduğunu savunmuştur. Hatta bu nedenle Kopernik’in çoğu kitabı kilise tarafından sansürlenmiştir.
.
Kimi düz dünyacılar Kur’an ayetlerini bile yalan yanlış yorumlayıp kendi fikirlerini doğru çıkarmaya çalışıyorlar. Din hakkında bilgili değilseniz, ayetleri yorumlayıp kesin bir yargıya varmak büyük günahtır. Elbette bu kurallar müslümanları bağlar.
.
Düz dünya fikri en çok da ABD’de tartışılıyor. ABD’ye bakılında oradaki düz dünyacıların genel olarak eğitimsiz, düşük gelirli ve fanatik derecede dindar olduğu görülüyor. Ayrıca NASA ve devletlere olan güven azaldığı için de bilimi kabullenmiyorlar. Bu konuda haklılar, sahiden de sahtekâr bilim insanları var…
.
Katolik Kilisesine mensup çok sayıda papaz ise düz dünya hakkında yepyeni fikirler ortaya atıp NASA’yı yalancılıkla suçlamaya devam ediyorlar. Hatta ABD’nin çeşitli kiliselerinde düz dünya tartışılmaz bir gerçek olarak bile görülüyor. Demem o ki düz dünya komplosu bizlere batı ülkelerinden gelmiş acayip bir fikir akımıdır.

Kaynak: bilimin_dibi
 
Son düzenleme:

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top