2000 TL Bütçe İle PC Toplama Rehberi

Silicone Android Uygulaması

Mr. Edri

Gold Sample
Katılım
28 Mar 2021
Mesajlar
969
Çözümler
5
İfade skoru
3.836
Konum
-
Merhaba, bu yazımda 2. el sitelerinden bulduğum parçalar eşliğinde 2000 TL'e güçlü, fiyatına göre güzel bir sistem toplamaya çalışacağım, parçalar şu şekildedir:

İşlemci= Xeon X3440
Pazarlıkla 100'e inilebileceğini düşünüyorum.

Anakart= Gigabyte P55 US3L
Güzel bir OC çekilebilir, size tavsiyem bunu aldıktan sonra aşağıda linkini koyduğum demir parçaları alıp anakartın uygun yerlerine yerleştirin böylece anakartın güç beslemelerinin ömrünü uzatmış olursunuz. Uygulanışı zor bir işlem değildir ama isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım.


RAM= 2x4 8gb Geil 1600 Mhz value plus soğutuculu ram'leri.
Bu tip işlemcilerde oc yapılacağı zaman ram frekanslarının hızının artmaması gerektiği için çok kaliteli bir ürüne gerek yok aslında ama fiyatı uygun olduğu için alınabilir.

Ekran kartı, 1. seçenek:
Asus DirectCU2 HD 7870
Forza horizon 4 de dahil çoğu oyunu bu sistemde akıcı oynatacaktır, ayrıntı ve kenar yumuşatma hariç orta ayarlarda rahatça oynatabileceğini düşünüyorum. Ayrıca pazarlıkla 550 gibi fiyatlara düşürülebilir.


PSU: FSP 700W 60 AHBC 85+
700W oluşu, vasat kalitede olması ve fiyatının uygun oluşu sebepleriyle önerdiğim bir modeldir.

Depolama: Seagate barracuda 1TB 7200 RPM HDD 210 MB/s
210 mb/s civarı hızının oluşu ile o sistemde kullanılacak ssd'leri aratmayacak kadar iyi bir hdd'dir, eski sistem olduğu için en iyi sata ssd bile takılsa 250 MB civarları hız vereceği için ve bütçe düşük olduğu için bence bu sistemde ssd gereksiz, ayrıca 180 mb/s civarı hıza sahip bir hdd'de w10 atıp denemiş biri olarak söylüyorum ki o sistemlerde yüksek hızlı hdd ile ssd arasında çok da fark olmuyor. Eğer 2k sizin bütçenize uymuyorsa ve size 500GB de yeterse bunu alabilirsiniz:

Kasa: Cooler Master CM690 Kasa
İsteğe bağlı hava akışı kötü ışıklı kasalar da alabilirsiniz ama içinde eski ve ısınan bileşenler varken böyle bir seçim yapmanızı önermem. Ayrıca kasaları kargoyla alacaksanız oyuncu market-get gibi yollardan almaya çalışın, yoksa bir kasa parası kadar kargo parası ile karşılaşabilme ihtimaliniz vardır.

İşlemci soğutucu: ID Cooling Se 224 Xt kırmızı şlemci soğutucu
Öğrendiğim bilgiler kadarıyla fiyat/performans olarak çok iyi bir soğutucu. X3440 işlemcisini rahatça 4 Ghz'lere taşıyabilecek güçtedir, hatta serin de tutar ama sıcaklık tahmini yapamayacağım.

Rehberim bu kadardı, buraya kadar okuyan ve bana bu sistemi toplamada yardımcı olan @Oguzrtx'e teşekkür ederim. Sistem ile ilgili sorularınız, düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz.

Herkese iyi forumlar dilerim :)
 
Son düzenleme:
KS
M

Mr. Edri

Gold Sample
Katılım
28 Mar 2021
Mesajlar
969
Çözümler
5
İfade skoru
3.836
Konum
-
Bu arada, rehber belli aralıklarla güncellenecektir, parça önerisi olan varsa özelden veya konu içinden ulaşabilir.
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top