İnceleme Galaxy S6 Edge Plus İncelemesi - Uzun Kullanım Yorumları

Silicone Android Uygulaması

Gsmarena linki

Merhaba saygıdeğer hocalarım. Gelecek ay tam 5 yılımı tamamlayacağım Galaxy S6 Edge plus'la yaşadığım her şeyi, bir deneyim-inceleme yazısı mahiyetinde sizlere aktaracağım. Tabii bu telefonu artık almak mümkün değil, yazmaktaki amacım Samsung'un günümüz amiral gemilerine buradakilerden yola çıkarak yorumlar yapabilmeniz. Şimdiden olumsuz olmasını pek mümkün görmediğim bu görüşler için okumaya devam edebilirsiniz.

DSCN0529.JPG


20210420_154236.jpg


DSCN0533-01.jpeg


DSCN0535.JPG


20210420_153845.jpg

Tasarım
Bu telefonu anlatmaya ilk buradan başlamak gerek diye düşünüyorum. Zira az yukarıdaki fotoğraflara göz atmış iseniz ne demek istediğimi anlayacaksınızdır. Mat gümüş renkli bir metal kasa çerçevenin; arka cam kapağın ve ekranın birleştiği yerde, özellikle edge ekranının sonlandığı bölümdeki kıvrımıyla telefona görsellik anlamında çok büyük bir katkısı var. Telefonun rahatsız edici derecede ince olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Yan çerçevelerden tutup zeminden kaldıramıyorsunuz telefonu çünkü elinize geçen herhangi bir yer yok. Tutsanız da her an elinizden kayıp düşecekmiş gibi, zarif ve narin bir yapısı var. Arkada kullanılan açılmaz cam kapak; ışıkta turkuvaz, gölgede lacivert rengini alıyor. Ekranın üst ve altındaki çerçeveler için de aynı şeyi söylemek mümkün. Telefon ışıkta adeta bir renk cümbüşü. Bu mat renkler severler için pek güzel bir şey değil lakin benim hoşuma gidiyor. Aramızda da hoşuna gidecek olanlar çoktur diye düşünüyorum.

Performans
Şunu söyleyeyim: Performans kesinlikle ilk günkü gibi değil. Gözle görülür bir kayıp. Bu kullanıma yansımamakla birlikte herhangi bir kasmaya da neden olan cinsten düşüş değil. "Ne ya o zaman?" derseniz, bazı yerlerde bekleme sürelerinin arttığını söyleyebilirim. İlk yıllarda nasıl açıldığını bilmediğiniz uygulamaların kimilerini şimdi açılması için beklediğim oluyor. Arayüzde bunlara daha detaylı değineceğim.

Telefonla hiç yüksek güç gerektiren oyunlar oynamadım, çoğu basit sıradan telefon oyunları oldu. Oyun hakkında bir yorum yapamayacağım.

Güç tasarrufu ayarlarında işlemci gücünü kısma seçeneği mevcut. Bu ayar pil süresinde gözle görülür bir artış sağlamakla beraber aynı etkiyi performansta göremiyorsunuz. Yani aman aman bir kayıp yaşamıyorsunuz, yüklenme sürelerinde artış oluyor. Batarya bölümünde ilgili ayarların yer aldığı görseli attım.

Ekran
1440×2560 gibi 5.7" boyutunda bir ekran için fazlasıyla gereksiz yüksek bir çözünürlüğe sahip bu ekran, Samsung olmasından tahmin edeceğiniz üzere Super AMOLED. Ekranla ilgili çoğu şeyi tahmin edeceğinizi bilerek burayı kısa tutacağım. Zaten burada yalnız tek şikayetim var: Güneş ışığı altında hiçbir şey göremiyorsunuz. Telefon yüksek ışığı algılayıp renklerde oynamalara gitse de ekran yine aynı ekran, herhangi bir artısı olmuyor bunun. Gün ışığı altında parlaklığın yetersiz olduğunu söyleyebilirim.

Arayüz ve Yazılım
Geldik telefonun tartışılmaz en iyi olduğu noktaya. Samsung, S6-Note5 ile birlikte telefonda yalnız fiziksel ve donanımsal değil yazılımsal olarak da yeniliklere gitti. Daha sonraları bu model, biraz arada kalan bir model olduğu için Touchwiz-Experince-OneUI melezi bir arayüzü var. Android 5 ile gelen telefon son olarak 7 güncellemesini aldı ve cihaza gelen en kararlı yazılım da buydu. Say say bitmez yararlı birçok özellik, stabilite ve kullanışlılık açısından dönemin diğer amiral gemilerinden katbekat üstün.

Batarya ve Şarj
Şikayet edeceğim fakat telefonun yapısı dolayısıyla bundan vazgeçeceğim bir konu batarya. İlk bataryası ile 3 sene kullandım ve bu süre sonunda gitmez oldu. Şu an üzerinde 1.5-2 yıllık bir batarya var ve günlük kullanımda 5 saati zor bulan bir ekran süresi veriyor. (FHD çözünürlükte, 2K yaparsanız bu süre 4 saatlere düşüyor) Güç tasarrufu açık ve tam şarjla yaklaşık 6 saat ekran süresi alıyorum. Kullandığım ayarlara spoilerdan göz atabilirsiniz. Şarj konusunda ise beni tatmin eden bir hızı var. Hızlı şarj açıkken 1.5, kapalıyken ise 2.5 saatte 0-100 şarj oluyor. Dönemine göre kabul edilmekle birlikte bugün için komik rakamlar.
Screenshot_20210420-162901.png

Kamera
Bugünün orta seviye telefonları gibi dersek yanlış olmaz sanırım. 5 yıl öncesinin teknolojilerinden söz ediyoruz, hem de en hızlı gelişeninden. 60 kare FHD - 30 kare UHD seçenekleri mevcut videoda. Bugün daha iyisini istesem de ilk zamanlar için başka telefonla fotoğraf çekilmediğimizi düşünürsek döneminin en iyilerinden biriydi.

-SON-
Kendime ait bir bilgisayarın olmadığını ve tüm işlerimi bu telefonla yürüttüğümü bilmenizi isterim. Ders çalıştığım anların haricinde tüm gün elimde telefon var. Dışarıyla tek bağlantım bu diyebilirim. Hem uzun hem de yoğun kullanmış oluyorum yani ve şunu rahatlıkla diyebilirim ki aldığımız günden bugüne, bir hatası olmadı, beni mağdur etmedi. Çok memnunum. Telefonda oyun oynamayan, sorunsuzluk ve stabilite arayan, orta halli bir amiral gemisi kamerası isteyen herkese; bugün de Apple'la Samsung önermeye devam edeceğim. Oyun gibi bir ihtiyacınız yoksa gerisine bakılmasının hata olduğunu düşünüyorum. Onun için OnePlus'a yönelmekte fayda var.

Götürdüğü yere kadar diye bir isteğim yok bu arada kendinden. En az bir bu kadar daha kullanmak istiyorum ben bunu ve umarım kendi de böyle düşünüyordur :)
 
Son düzenleme:

qGhosT

Bronze Sample
Katılım
23 Nis 2021
Mesajlar
247
İfade skoru
673
Konum
Asus'un fabrikasından Rog phone 5 çalamıyor.
Bende de note 5 var. Dediğiniz herşeye katılıyorum. Güzel inceleme olmuş. Benim telefon altın rengi. İsterseniz fotoğraf atabilirim ancak benim telefon biraz yıpranmış. Ekranı bence en iyi özelliği.

Oyun performansı olarak Asphalt 9 oynuyorum ve genellikle 30 fps nin aşağısına düşmüyor. Pubg de ise geçen sene sabit 30 fps verebilirken geçen ay yüklediğimde çok takılma oluyordu bu da yaşına göre normal.
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top