Python'da internetten ikon çekebilir miyim?

Silicone Android Uygulaması

baycoder

Gold Sample
İfade skoru
682
Merhabalar. Belki bilenleriniz vardır, GNU/Linux için bir sistem bilgisi gösteren program yazıyorum. Programda anakart, işlemci, RAM logolarını koyacağım lakin tek tek fotoğraf indirip onları koymak istemedim. Font Awesome, Icons8 gibi sitelerden anakart, işlemci, RAM gibi ikonları çekip bir butona ekleyebilir miyim? Bir de bu ikonu ekledikten sonra yanına yazı yazabilir miyim?

Son düzenleme: Moderatör:

445

Gold Sample
İfade skoru
2.015
Merhabalar. Belki bilenleriniz vardır, GNU/Linux için bir sistem bilgisi gösteren program yazıyorum. Programda anakart, işlemci, RAM logolarını koyacağım lakin tek tek fotoğraf indirip onları koymak istemedim. Font Awesome, Icons8 gibi sitelerden anakart, işlemci, RAM gibi ikonları çekip bir butona ekleyebilir miyim? Bir de bu ikonu ekledikten sonra yanına yazı yazabilir miyim?
Yaptığına değmez. Tonlarca farklı Ram var. Elle yap daha mantıklı. Ayrıca internet olmadan kullananlar ne olacak?

KS
B

baycoder

Gold Sample
İfade skoru
682

445

Gold Sample
İfade skoru
2.015
Aaaa hocam yanlış anlaşıldım. :) Mesela RAM kategorisi için şu logoyu kullanacağım. Her bir sistem için farklı bir RAM yapmayacağım.

Hmm burayı hiç hesaba katmamıştım. :(
Yinede değmez hocam. Bence direk koyun. Ayrıca hangi arayüz kütüphanesini kullanıyorsunuz?

illedelinux

Silver Sample
İfade skoru
3.310
Dediğin gibi yapmana gerek yok, sistemde varsayılan ikon dizininden sana lazım olan ikonları seç, bir dizine koy ve yazılımda o ikonların yolunu göster, yani ikon dizini yaptığın yazılımın bir parçası olsun.

KS
B

baycoder

Gold Sample
İfade skoru
682
Dediğin gibi yapmana gerek yok, sistemde varsayılan ikon dizininden sana lazım olan ikonları seç, bir dizine koy ve yazılımda o ikonların yolunu göster, yani ikon dizini yaptığın yazılımın bir parçası olsun.
Hocam aslında aklımda hep bu vardı ama dizin seçemedim ondan dolayı da internetten çekmek istedim.
Mesajlar otomatik birleştirildi:

sistemde varsayılan ikon dizininden
Bu kısmı tam olarak bulamadım.

illedelinux

Silver Sample
İfade skoru
3.310
Hocam aslında aklımda hep bu vardı ama dizin seçemedim ondan dolayı da internetten çekmek istedim.

/usr/share/icons dizininden istediğin ikonu seçebilir ve hepsini bir dizine koyarsın, bunun en mantıklı yolu budur.
Örneğin benim bütün paylaşımlarım öyle, ikonların hepsini bir dizine koyarım.
Yoksa öyle internetten çekmek falan çok absürt olur.

KS
B

baycoder

Gold Sample
İfade skoru
682
/usr/share/icons dizininden istediğin ikonu seçebilir ve hepsini bir dizine koyarsın, bunun en mantıklı yolu budur.
Örneğin benim bütün paylaşımlarım öyle, ikonların hepsini bir dizine koyarım.
Yoksa öyle internetten çekmek falan çok absürt olur.
O zaman dediğiniz gibi yapıyorum hocam teşekkürler.

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Yeni mesajlar

Silicone YouTube