[Öneri] Akıllı telefon tavsiyeleri

Silicone Android Uygulaması

qGhosT

Bronze Sample
Katılım
23 Nis 2021
Mesajlar
247
İfade skoru
673
Konum
Asus'un fabrikasından Rog phone 5 çalamıyor.
Merhabalar. Bu ayın telefon önerisi konuma hoş geldiniz.

Önerdiğim telefonlar için garanti vermiyorum. Sadece belirli bütçelerde alınabilecek en iyi telefonları sebepleriyle listeledim. Teknoloji şans işi en iyisini de alsanız sorun yaşama ihtimaliniz var.

Ekran, batarya ve fiyatına göre kabul edilebilir kamera için:

Galaxy M.21


Bu bütçede bulunması neredeyse imkansız olan super AMOLED panele sahip bu telefon rakiplerine nazaran kaliteli bir ekrana sahip. 6000 MAh'lik bataryası orta üstü bir kullanımda bir günü hiç zorlanmadan kapatacaktır. Sosyal medya, günlük kullanım, dizi-film-video izleme için ideal olmakla birlikte oyun için uygun bir cihaz değildir.

Oppo a73.


Kamera olarak rakiplerine göre daha zayıf olsa da nispeten daha iyi depolaması ve kibarlığı sebebiyle tercih edilebilir.

TCL 10l (256 GB)


Henüz akıllı telefon sektöründe yeni olan TCL markası aslında köklü firma. Daha destek ve yazılım konularında bir fikir edineceğimiz kadar süre bulamasak da markaya karşı kesinlikle bir ön yargınız oluşmasın. Bu telefonun M.21 ve Oppo A73'e fark attığı nokta 6 GB RAM'i olması. Lakin geride kaldığı bir nokta var ki, ekranı. Maalesef IPS panele sahip.

kamera ve ekran için:

TCL 10 Plus.


Bir önceki bütçe aralığında belirttiğim TCL 10L'nin AMOLED panel kullanan hali diyebiliriz buna. Yine SD665, yine aynı kameralar ve 6 GB RAM.

Batarya ve ekran için:

Galaxy M31s.


Yüksek performans beklemeyen fakat uzun süre yeten batarya ve gördüğü her şeyi izleyenler için ideal. Bu aralıktaki günlük kullanım amaçlı şiddetle tavsiyeli önerimdir. Kamera olarak da gayet tatmin edici sonuçlar vermekte.

Performans, batarya, kamera.

Hepsinden azar azar.

Realme 7


Son zamanların en meşhur telefonlarından. IPS panel ekranı haricinde kusursuz bir cihaz. Ben oyun da oynarım, fotoğraf da çekerim, Instagram'dan da çıkmam diyorsanız başka hiçbir telefona bakmayınız.

kamera ve ekran için:

Oppo reno 4 Lite.


Fiyatının en iyisi diyebilirim. 8 GB RAM'i bir tık oyun için uygunmuş gibi bir izlenim bıraksa da işlemcisi bu kapasiteyle orantılı değil maalesef. Kameraya ağırlık verecekler için birebir.

Oyun için:

POCO X3 NFC.


Xiaomi önermiyorum. Fakat bu fiyata SD732G'li bir cihazın eşi benzeri yok. ROM atıp kullanacaksanız kendinize çok büyük iyilik edersiniz ama kimsenin garantiyi göz ardı edebileceğini sanmıyorum. Etmemelisiniz de.

performans, batarya, ekran...

Hepsinden azar azar.

Galaxy m51.


Telefon piyasasının tartışılmaz en sükse yapan telefonu. Gerek SD730G işlemcisi, gerek 8 GB RAM'i, super AMOLED ekranı, 7000 mAh bataryası, One UI arayüzü ile değil bütçenin; piyasanın en iyi fiyat performans ürünü.

Daha iyi kamera için:

Oppo reno 4


M51 şüphesiz bütçenin en iyi telefonu. Ancak size tasarımı kaba geldi ve kamerada da daha iyi şeyler bekliyorsanız bu telefona yönelmelisiniz.

Kamera ve ekran, orta segmentin Premium serisinin ortancası.

Galaxy a52.


Performans olarak rakiplerine nazaran çok geride. Hatta şöyle diyeyim bundan bin lira ucuz Xiaomi'lerde bile SD720G mevcut ve maalesef bizim ülkemize 750 barındıran 5G'li model gelmiyor. Bu işlemciyi Samsung One UI ile günlük kullanım için kusursuz bir hale getirse de oyun oynamak gibi bir amacınız varsa verdiğiniz paraya binaen sizi üzecektir. Ancak kamerasına gelecek olursak, emin olun 5 bin liralık bütçelere çıkana kadar erişebileceğiniz en iyi kameraya sahip. Ayrıca kasa malzeme kalitesi, uzun süre güncel yazılım sözü ile orta segmentin Premium telefonlarını kapsar a serisi. Eğer daha büyük erkana ihtiyacınız varsa A72'ye bakabilirsiniz fakat bütçenizi yükseltmeniz gerekecek.

Hızlı şarj.


Bu bütçede yeni nesil telefonlara göre bir tık daha az özelliği olsa da hızlı şarj sebebiyle öne çıkıyor.

A52'ye en büyük alternatif.


Birçok özelliği ile A52'ye kafa tutan bu telefon yazılımı sebebiyle düşündürse de değerlendirilebilir.

Kibarlık arayana.


Bütçeyi bir tık aşsa da yakın zamanda indirime gireceğini düşünüyorum. Bu bütçedeki en iyi ekrana ve en kibar tasarıma sahip telefon.


Oyun ve güç isteyenlere.


Bu bütçedeki en güçlü işlemciye sahip telefon.


Bu bütçede fiyatını haketmese de güzel bir cihaz.

Stabilite, minimum 7 yıl ömür, üstün kamera ve performans isteyenler için:

iPhone SE 2020.


Geldik listenin ilk IPhone'una. Küçük ekranı, eski nesil tasarımı ile gözlerden kaçan ancak bir o kadar da dikkat çeken bir telefon ilginçtir. Kamerası bir iPhone kamerası nasılsa öyle, yalnız tek kamerası var. Bataryası hiç tatmin edici değil, sosyal medya ve işletim sisteminin o kadar optimizasyonundan söz etsek bile 5 saati geçmeyen bir ekran süresi alırsınız. Bu sürenin günler geçtikçe kısalacağını düşünürsek, eğer böyle bir derdiniz yoksa almanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Bir başka amiral gemisi:

Galaxy S20 FE.


Her ne kadar işlemcisinin yetersizliğinden, kimi kronik sorunlarından bahsedilse de fiyatını sonuna kadar hak eden bir telefon olduğunu söyleyebilirim. Ancak alacaksanız bu sorunlar hakkında daha detaylı bilgiler edinmenizi öneririm.

Kamera için:

Oppo reno 4 Pro (256 GB)


Belirteyim ki bu aralık hep kamera için, bu da öyle. Tıpkı A72 gibi yine SD720. kabul edilebilir performans, kaliteli batarya, yüksek depolama kapasitesi.

Bu aralık da yine say say bitmez modelin olduğu bir aralık değil, ki fark ettiyseniz rakamlar arasını da açtım. iPhone SE ve S20 FE'nin sırasıyla 128 GB ve 256/8 GB versiyonları iyi bir seçim olacaktır. Üzerine model çıkan eski amiral gemilerini anlatamayacağım ama sayayım.

POCO F3.

S10+

S20.

iPhone XR.

iPhone 11.


A13 çip, 14'ün epey gerisinde olmasına rağmen yine de yüksek performans sunan bir işlemci. IPS paneli ile maalesef rakiplerinin gerisinde kalsa da kamerası ve yazılımı için alınır bir telefon.

OnePlus 8


Param olsa yarın gidip alacağım telefon. Kamerası, işlemcisi ve ekranı ile bir OnePlus 9 kadar olmasa da :) amiral gemisi olmaya ve alınmaya değer bir cihaz.

Galaxy s21.


Samsung, Exynos 2100 ile bir şeyler denedi ve ilk denemesine karşılık başarılı olduğu söylenebilir. Yeni bir isimlendirme ve yeni bir yapı. Yine de hâlâ oyun için uygun bir işlemci olduğunu düşünmüyorum. Kamerası, tasarımı ve yazılımından ötürü alınır. Maalesef diğer S21 serisi telefonların (S21+, S21 Ultra) sahip olduğu ancak bunda olmayan bir şey var ki, cam malzeme. Arka kasası plastik ve bir amiral gemisi için utanç verici. Bu tür şeylere dikkat ediyorsanız serinin diğer telefonlarına ya da hepten başka markalara yönelmelisiniz.

Galaxy Note20.


S21 kadar performanslı değil. Ayrıca kamerada da gerisinde kaldığı söylenebilir zira Note20 bir önceki senenin telefonu. Henüz Note21'in çıkmasına 4-5 ay gibi bir süre varken kaleme ihtiyacınız varsa uzun bir süre alacağınız en iyi ikinci telefonun bu olduğu söylenebilir.

iPhone 12 mini.


A14'ün mucizeler yaratan performansıyla ters orantılı olarak küçük bir ekrana sahip. Kamerası bir 12 kamerası. Genelde soruların büyük çoğunluğu 11 vs 12 mini etrafında oluyor. Buna burada cevap vereyim. Ekran ve batarya süresi için 11, kamera ve performans için 12 mini.

OnePlus 8 Pro.


Daha üstün kamerası ve daha büyük ekranı haricinde baz OnePlus 8'le arasında bir fark yok. Bütçeniz elveriyorsa S21 Ultra'dan sonra alabileceğiniz en iyi Android telefon şu an için.

iPhone 12.


İşlemci ve kameradan 12 Mini'de bahsettim. Burada da bir şeyden bahsedecek olursam O, iPhone 12 serisiyle Apple'ın nihayet Samsung üretimi AMOLED panellere geçtiği olacak. Bu işlemciye de bu yakışırdı zaten. Aslında bir sonraki bütçede de yer alabilir çünkü cihazın bu haliyle pek de alınası olmadığını söyleyebilirim.

Galaxy Note20 Ultra.


Kalemi için S21+'a tercih edilecek telefon. Kalemlik bir işiniz yoksa hem kamera hem güncellik hem de işlemci için S21+ tercih etmenizi öneririm. Baz Note20'nin kamerası geliştirilmiş, ekranı büyük versiyonu. Performansta farklılık yok.

Galaxy S21+


Baz S21'e farkı cam kasası, kamerası ve nitekim boyutu. Performans anlamında tüm S21 serileri aynılar ve yineliyorum. Oyun oynayacaksanız iPhone 12 ya da OnePlus 8'e yönelmenizde fayda var.

iPhone 12 Pro.


Yine yüksek performansa bu sefer çok daha iyi kamera sonuçlarıyla geliyor Apple. Özellikle video performansı ile karşısında hiçbir rakip, rakip olmaya aday tek bir isim yok dahi denilebilir.

Galaxy S21 Ultra.


Eğer amacınız video değil de fotoğrafsa, o zaman buna bir göz atmanızda fayda var çünkü 12 Pro'dan bu konuda üstün.

iPhone 12 Pro Max.


Bu cihazı almak için benim tavsiyelerime ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Daha başka şeyler lazım size. Varsa zaten burada olmazdınız yüksek ihtimalle.

Genel olarak önerilerim bu şekildeydi. Eğer gözümde kaçan bir hata farkederseniz yorum yapabilirsiniz.


@Gökkayahan'nın katkılarıyla
 

FatihY

Gold Sample
Katılım
19 Nis 2021
Mesajlar
709
İfade skoru
2.727
Konum
Where have all the good times gone
Merhabalar. Bu ayın telefon önerisi konuma hoş geldiniz.

Önerdiğim telefonlar için garanti vermiyorum. Sadece belirli bütçelerde alınabilecek en iyi telefonları sebepleriyle listeledim. Teknoloji şans işi en iyisini de alsanız sorun yaşama ihtimaliniz var.

Ekran, batarya ve fiyatına göre kabul edilebilir kamera için:

Galaxy M.21


Bu bütçede bulunması neredeyse imkansız olan super AMOLED panele sahip bu telefon rakiplerine nazaran kaliteli bir ekrana sahip. 6000 MAh'lik bataryası orta üstü bir kullanımda bir günü hiç zorlanmadan kapatacaktır. Sosyal medya, günlük kullanım, dizi-film-video izleme için ideal olmakla birlikte oyun için uygun bir cihaz değildir.

Oppo a73.


Kamera olarak rakiplerine göre daha zayıf olsa da nispeten daha iyi depolaması ve kibarlığı sebebiyle tercih edilebilir.

TCL 10l (256 GB)


Henüz akıllı telefon sektöründe yeni olan TCL markası aslında köklü firma. Daha destek ve yazılım konularında bir fikir edineceğimiz kadar süre bulamasak da markaya karşı kesinlikle bir ön yargınız oluşmasın. Bu telefonun M.21 ve Oppo A73'e fark attığı nokta 6 GB RAM'i olması. Lakin geride kaldığı bir nokta var ki, ekranı. Maalesef IPS panele sahip.

kamera ve ekran için:

TCL 10 Plus.


Bir önceki bütçe aralığında belirttiğim TCL 10L'nin AMOLED panel kullanan hali diyebiliriz buna. Yine SD665, yine aynı kameralar ve 6 GB RAM.

Batarya ve ekran için:

Galaxy M31s.


Yüksek performans beklemeyen fakat uzun süre yeten batarya ve gördüğü her şeyi izleyenler için ideal. Bu aralıktaki günlük kullanım amaçlı şiddetle tavsiyeli önerimdir. Kamera olarak da gayet tatmin edici sonuçlar vermekte.

Performans, batarya, kamera.

Hepsinden azar azar.

Realme 7


Son zamanların en meşhur telefonlarından. IPS panel ekranı haricinde kusursuz bir cihaz. Ben oyun da oynarım, fotoğraf da çekerim, Instagram'dan da çıkmam diyorsanız başka hiçbir telefona bakmayınız.

kamera ve ekran için:

Oppo reno 4 Lite.


Fiyatının en iyisi diyebilirim. 8 GB RAM'i bir tık oyun için uygunmuş gibi bir izlenim bıraksa da işlemcisi bu kapasiteyle orantılı değil maalesef. Kameraya ağırlık verecekler için birebir.

Oyun için:

POCO X3 NFC.


Xiaomi önermiyorum. Fakat bu fiyata SD732G'li bir cihazın eşi benzeri yok. ROM atıp kullanacaksanız kendinize çok büyük iyilik edersiniz ama kimsenin garantiyi göz ardı edebileceğini sanmıyorum. Etmemelisiniz de.

performans, batarya, ekran...

Hepsinden azar azar.

Galaxy m51.


Telefon piyasasının tartışılmaz en sükse yapan telefonu. Gerek SD730G işlemcisi, gerek 8 GB RAM'i, super AMOLED ekranı, 7000 mAh bataryası, One UI arayüzü ile değil bütçenin; piyasanın en iyi fiyat performans ürünü.

Daha iyi kamera için:

Oppo reno 4


M51 şüphesiz bütçenin en iyi telefonu. Ancak size tasarımı kaba geldi ve kamerada da daha iyi şeyler bekliyorsanız bu telefona yönelmelisiniz.

Kamera ve ekran, orta segmentin Premium serisinin ortancası.

Galaxy a52.


Performans olarak rakiplerine nazaran çok geride. Hatta şöyle diyeyim bundan bin lira ucuz Xiaomi'lerde bile SD720G mevcut ve maalesef bizim ülkemize 750 barındıran 5G'li model gelmiyor. Bu işlemciyi Samsung One UI ile günlük kullanım için kusursuz bir hale getirse de oyun oynamak gibi bir amacınız varsa verdiğiniz paraya binaen sizi üzecektir. Ancak kamerasına gelecek olursak, emin olun 5 bin liralık bütçelere çıkana kadar erişebileceğiniz en iyi kameraya sahip. Ayrıca kasa malzeme kalitesi, uzun süre güncel yazılım sözü ile orta segmentin Premium telefonlarını kapsar a serisi. Eğer daha büyük erkana ihtiyacınız varsa A72'ye bakabilirsiniz fakat bütçenizi yükseltmeniz gerekecek.

Hızlı şarj.


Bu bütçede yeni nesil telefonlara göre bir tık daha az özelliği olsa da hızlı şarj sebebiyle öne çıkıyor.

A52'ye en büyük alternatif.


Birçok özelliği ile A52'ye kafa tutan bu telefon yazılımı sebebiyle düşündürse de değerlendirilebilir.

Kibarlık arayana.


Bütçeyi bir tık aşsa da yakın zamanda indirime gireceğini düşünüyorum. Bu bütçedeki en iyi ekrana ve en kibar tasarıma sahip telefon.


Oyun ve güç isteyenlere.


Bu bütçedeki en güçlü işlemciye sahip telefon.


Bu bütçede fiyatını haketmese de güzel bir cihaz.

Stabilite, minimum 7 yıl ömür, üstün kamera ve performans isteyenler için:

iPhone SE 2020.


Geldik listenin ilk IPhone'una. Küçük ekranı, eski nesil tasarımı ile gözlerden kaçan ancak bir o kadar da dikkat çeken bir telefon ilginçtir. Kamerası bir iPhone kamerası nasılsa öyle, yalnız tek kamerası var. Bataryası hiç tatmin edici değil, sosyal medya ve işletim sisteminin o kadar optimizasyonundan söz etsek bile 5 saati geçmeyen bir ekran süresi alırsınız. Bu sürenin günler geçtikçe kısalacağını düşünürsek, eğer böyle bir derdiniz yoksa almanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Bir başka amiral gemisi:

Galaxy S20 FE.


Her ne kadar işlemcisinin yetersizliğinden, kimi kronik sorunlarından bahsedilse de fiyatını sonuna kadar hak eden bir telefon olduğunu söyleyebilirim. Ancak alacaksanız bu sorunlar hakkında daha detaylı bilgiler edinmenizi öneririm.

Kamera için:

Oppo reno 4 Pro (256 GB)


Belirteyim ki bu aralık hep kamera için, bu da öyle. Tıpkı A72 gibi yine SD720. kabul edilebilir performans, kaliteli batarya, yüksek depolama kapasitesi.

Bu aralık da yine say say bitmez modelin olduğu bir aralık değil, ki fark ettiyseniz rakamlar arasını da açtım. iPhone SE ve S20 FE'nin sırasıyla 128 GB ve 256/8 GB versiyonları iyi bir seçim olacaktır. Üzerine model çıkan eski amiral gemilerini anlatamayacağım ama sayayım.

POCO F3.

S10+

S20.

iPhone XR.

iPhone 11.


A13 çip, 14'ün epey gerisinde olmasına rağmen yine de yüksek performans sunan bir işlemci. IPS paneli ile maalesef rakiplerinin gerisinde kalsa da kamerası ve yazılımı için alınır bir telefon.

OnePlus 8


Param olsa yarın gidip alacağım telefon. Kamerası, işlemcisi ve ekranı ile bir OnePlus 9 kadar olmasa da :) amiral gemisi olmaya ve alınmaya değer bir cihaz.

Galaxy s21.


Samsung, Exynos 2100 ile bir şeyler denedi ve ilk denemesine karşılık başarılı olduğu söylenebilir. Yeni bir isimlendirme ve yeni bir yapı. Yine de hâlâ oyun için uygun bir işlemci olduğunu düşünmüyorum. Kamerası, tasarımı ve yazılımından ötürü alınır. Maalesef diğer S21 serisi telefonların (S21+, S21 Ultra) sahip olduğu ancak bunda olmayan bir şey var ki, cam malzeme. Arka kasası plastik ve bir amiral gemisi için utanç verici. Bu tür şeylere dikkat ediyorsanız serinin diğer telefonlarına ya da hepten başka markalara yönelmelisiniz.

Galaxy Note20.


S21 kadar performanslı değil. Ayrıca kamerada da gerisinde kaldığı söylenebilir zira Note20 bir önceki senenin telefonu. Henüz Note21'in çıkmasına 4-5 ay gibi bir süre varken kaleme ihtiyacınız varsa uzun bir süre alacağınız en iyi ikinci telefonun bu olduğu söylenebilir.

iPhone 12 mini.


A14'ün mucizeler yaratan performansıyla ters orantılı olarak küçük bir ekrana sahip. Kamerası bir 12 kamerası. Genelde soruların büyük çoğunluğu 11 vs 12 mini etrafında oluyor. Buna burada cevap vereyim. Ekran ve batarya süresi için 11, kamera ve performans için 12 mini.

OnePlus 8 Pro.


Daha üstün kamerası ve daha büyük ekranı haricinde baz OnePlus 8'le arasında bir fark yok. Bütçeniz elveriyorsa S21 Ultra'dan sonra alabileceğiniz en iyi Android telefon şu an için.

iPhone 12.


İşlemci ve kameradan 12 Mini'de bahsettim. Burada da bir şeyden bahsedecek olursam O, iPhone 12 serisiyle Apple'ın nihayet Samsung üretimi AMOLED panellere geçtiği olacak. Bu işlemciye de bu yakışırdı zaten. Aslında bir sonraki bütçede de yer alabilir çünkü cihazın bu haliyle pek de alınası olmadığını söyleyebilirim.

Galaxy Note20 Ultra.


Kalemi için S21+'a tercih edilecek telefon. Kalemlik bir işiniz yoksa hem kamera hem güncellik hem de işlemci için S21+ tercih etmenizi öneririm. Baz Note20'nin kamerası geliştirilmiş, ekranı büyük versiyonu. Performansta farklılık yok.

Galaxy S21+


Baz S21'e farkı cam kasası, kamerası ve nitekim boyutu. Performans anlamında tüm S21 serileri aynılar ve yineliyorum. Oyun oynayacaksanız iPhone 12 ya da OnePlus 8'e yönelmenizde fayda var.

iPhone 12 Pro.


Yine yüksek performansa bu sefer çok daha iyi kamera sonuçlarıyla geliyor Apple. Özellikle video performansı ile karşısında hiçbir rakip, rakip olmaya aday tek bir isim yok dahi denilebilir.

Galaxy S21 Ultra.


Eğer amacınız video değil de fotoğrafsa, o zaman buna bir göz atmanızda fayda var çünkü 12 Pro'dan bu konuda üstün.

iPhone 12 Pro Max.


Bu cihazı almak için benim tavsiyelerime ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Daha başka şeyler lazım size. Varsa zaten burada olmazdınız yüksek ihtimalle.

Genel olarak önerilerim bu şekildeydi. Eğer gözümde kaçan bir hata farkederseniz yorum yapabilirsiniz.


@Gökkayahan'nın katkılarıyla
Samsung M21 kullanıyorum oyun oynamıyorum ve net olarak söyleyebilirim ki mükemmel bir telefon, cidden verdiğim her kuruşuna değdi.
 
KS
qGhosT

qGhosT

Bronze Sample
Katılım
23 Nis 2021
Mesajlar
247
İfade skoru
673
Konum
Asus'un fabrikasından Rog phone 5 çalamıyor.
@Airlemur89765,
Şans işi. Babam da mi note 10 var. Yazılımı gayet sorunsuzken arkadaşımda rn 8 pro var. O da yazılımın buglara sahip olduğunu söylemişti. Bir çok kullanıcıda yazılımın stabil olmadığından ve bir çok bug a sahip olduğunu söylüyor.

Şahsi görüşüm çok ucuz olmadıkça xioami alınmaz.
 

Ayhan36

Silver Sample
Katılım
4 May 2021
Mesajlar
877
İfade skoru
1.990
Konum
12 yaşında değil. 8 yaşında, doğru bilgi yayalim.
Merhabalar. Bu ayın telefon önerisi konuma hoş geldiniz.

Önerdiğim telefonlar için garanti vermiyorum. Sadece belirli bütçelerde alınabilecek en iyi telefonları sebepleriyle listeledim. Teknoloji şans işi en iyisini de alsanız sorun yaşama ihtimaliniz var.

Ekran, batarya ve fiyatına göre kabul edilebilir kamera için:

Galaxy M.21


Bu bütçede bulunması neredeyse imkansız olan super AMOLED panele sahip bu telefon rakiplerine nazaran kaliteli bir ekrana sahip. 6000 MAh'lik bataryası orta üstü bir kullanımda bir günü hiç zorlanmadan kapatacaktır. Sosyal medya, günlük kullanım, dizi-film-video izleme için ideal olmakla birlikte oyun için uygun bir cihaz değildir.

Oppo a73.


Kamera olarak rakiplerine göre daha zayıf olsa da nispeten daha iyi depolaması ve kibarlığı sebebiyle tercih edilebilir.

TCL 10l (256 GB)


Henüz akıllı telefon sektöründe yeni olan TCL markası aslında köklü firma. Daha destek ve yazılım konularında bir fikir edineceğimiz kadar süre bulamasak da markaya karşı kesinlikle bir ön yargınız oluşmasın. Bu telefonun M.21 ve Oppo A73'e fark attığı nokta 6 GB RAM'i olması. Lakin geride kaldığı bir nokta var ki, ekranı. Maalesef IPS panele sahip.

kamera ve ekran için:

TCL 10 Plus.


Bir önceki bütçe aralığında belirttiğim TCL 10L'nin AMOLED panel kullanan hali diyebiliriz buna. Yine SD665, yine aynı kameralar ve 6 GB RAM.

Batarya ve ekran için:

Galaxy M31s.


Yüksek performans beklemeyen fakat uzun süre yeten batarya ve gördüğü her şeyi izleyenler için ideal. Bu aralıktaki günlük kullanım amaçlı şiddetle tavsiyeli önerimdir. Kamera olarak da gayet tatmin edici sonuçlar vermekte.

Performans, batarya, kamera.

Hepsinden azar azar.

Realme 7


Son zamanların en meşhur telefonlarından. IPS panel ekranı haricinde kusursuz bir cihaz. Ben oyun da oynarım, fotoğraf da çekerim, Instagram'dan da çıkmam diyorsanız başka hiçbir telefona bakmayınız.

kamera ve ekran için:

Oppo reno 4 Lite.


Fiyatının en iyisi diyebilirim. 8 GB RAM'i bir tık oyun için uygunmuş gibi bir izlenim bıraksa da işlemcisi bu kapasiteyle orantılı değil maalesef. Kameraya ağırlık verecekler için birebir.

Oyun için:

POCO X3 NFC.


Xiaomi önermiyorum. Fakat bu fiyata SD732G'li bir cihazın eşi benzeri yok. ROM atıp kullanacaksanız kendinize çok büyük iyilik edersiniz ama kimsenin garantiyi göz ardı edebileceğini sanmıyorum. Etmemelisiniz de.

performans, batarya, ekran...

Hepsinden azar azar.

Galaxy m51.


Telefon piyasasının tartışılmaz en sükse yapan telefonu. Gerek SD730G işlemcisi, gerek 8 GB RAM'i, super AMOLED ekranı, 7000 mAh bataryası, One UI arayüzü ile değil bütçenin; piyasanın en iyi fiyat performans ürünü.

Daha iyi kamera için:

Oppo reno 4


M51 şüphesiz bütçenin en iyi telefonu. Ancak size tasarımı kaba geldi ve kamerada da daha iyi şeyler bekliyorsanız bu telefona yönelmelisiniz.

Kamera ve ekran, orta segmentin Premium serisinin ortancası.

Galaxy a52.


Performans olarak rakiplerine nazaran çok geride. Hatta şöyle diyeyim bundan bin lira ucuz Xiaomi'lerde bile SD720G mevcut ve maalesef bizim ülkemize 750 barındıran 5G'li model gelmiyor. Bu işlemciyi Samsung One UI ile günlük kullanım için kusursuz bir hale getirse de oyun oynamak gibi bir amacınız varsa verdiğiniz paraya binaen sizi üzecektir. Ancak kamerasına gelecek olursak, emin olun 5 bin liralık bütçelere çıkana kadar erişebileceğiniz en iyi kameraya sahip. Ayrıca kasa malzeme kalitesi, uzun süre güncel yazılım sözü ile orta segmentin Premium telefonlarını kapsar a serisi. Eğer daha büyük erkana ihtiyacınız varsa A72'ye bakabilirsiniz fakat bütçenizi yükseltmeniz gerekecek.

Hızlı şarj.


Bu bütçede yeni nesil telefonlara göre bir tık daha az özelliği olsa da hızlı şarj sebebiyle öne çıkıyor.

A52'ye en büyük alternatif.


Birçok özelliği ile A52'ye kafa tutan bu telefon yazılımı sebebiyle düşündürse de değerlendirilebilir.

Kibarlık arayana.


Bütçeyi bir tık aşsa da yakın zamanda indirime gireceğini düşünüyorum. Bu bütçedeki en iyi ekrana ve en kibar tasarıma sahip telefon.


Oyun ve güç isteyenlere.


Bu bütçedeki en güçlü işlemciye sahip telefon.


Bu bütçede fiyatını haketmese de güzel bir cihaz.

Stabilite, minimum 7 yıl ömür, üstün kamera ve performans isteyenler için:

iPhone SE 2020.


Geldik listenin ilk IPhone'una. Küçük ekranı, eski nesil tasarımı ile gözlerden kaçan ancak bir o kadar da dikkat çeken bir telefon ilginçtir. Kamerası bir iPhone kamerası nasılsa öyle, yalnız tek kamerası var. Bataryası hiç tatmin edici değil, sosyal medya ve işletim sisteminin o kadar optimizasyonundan söz etsek bile 5 saati geçmeyen bir ekran süresi alırsınız. Bu sürenin günler geçtikçe kısalacağını düşünürsek, eğer böyle bir derdiniz yoksa almanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Bir başka amiral gemisi:

Galaxy S20 FE.


Her ne kadar işlemcisinin yetersizliğinden, kimi kronik sorunlarından bahsedilse de fiyatını sonuna kadar hak eden bir telefon olduğunu söyleyebilirim. Ancak alacaksanız bu sorunlar hakkında daha detaylı bilgiler edinmenizi öneririm.

Kamera için:

Oppo reno 4 Pro (256 GB)


Belirteyim ki bu aralık hep kamera için, bu da öyle. Tıpkı A72 gibi yine SD720. kabul edilebilir performans, kaliteli batarya, yüksek depolama kapasitesi.

Bu aralık da yine say say bitmez modelin olduğu bir aralık değil, ki fark ettiyseniz rakamlar arasını da açtım. iPhone SE ve S20 FE'nin sırasıyla 128 GB ve 256/8 GB versiyonları iyi bir seçim olacaktır. Üzerine model çıkan eski amiral gemilerini anlatamayacağım ama sayayım.

POCO F3.

S10+

S20.

iPhone XR.

iPhone 11.


A13 çip, 14'ün epey gerisinde olmasına rağmen yine de yüksek performans sunan bir işlemci. IPS paneli ile maalesef rakiplerinin gerisinde kalsa da kamerası ve yazılımı için alınır bir telefon.

OnePlus 8


Param olsa yarın gidip alacağım telefon. Kamerası, işlemcisi ve ekranı ile bir OnePlus 9 kadar olmasa da :) amiral gemisi olmaya ve alınmaya değer bir cihaz.

Galaxy s21.


Samsung, Exynos 2100 ile bir şeyler denedi ve ilk denemesine karşılık başarılı olduğu söylenebilir. Yeni bir isimlendirme ve yeni bir yapı. Yine de hâlâ oyun için uygun bir işlemci olduğunu düşünmüyorum. Kamerası, tasarımı ve yazılımından ötürü alınır. Maalesef diğer S21 serisi telefonların (S21+, S21 Ultra) sahip olduğu ancak bunda olmayan bir şey var ki, cam malzeme. Arka kasası plastik ve bir amiral gemisi için utanç verici. Bu tür şeylere dikkat ediyorsanız serinin diğer telefonlarına ya da hepten başka markalara yönelmelisiniz.

Galaxy Note20.


S21 kadar performanslı değil. Ayrıca kamerada da gerisinde kaldığı söylenebilir zira Note20 bir önceki senenin telefonu. Henüz Note21'in çıkmasına 4-5 ay gibi bir süre varken kaleme ihtiyacınız varsa uzun bir süre alacağınız en iyi ikinci telefonun bu olduğu söylenebilir.

iPhone 12 mini.


A14'ün mucizeler yaratan performansıyla ters orantılı olarak küçük bir ekrana sahip. Kamerası bir 12 kamerası. Genelde soruların büyük çoğunluğu 11 vs 12 mini etrafında oluyor. Buna burada cevap vereyim. Ekran ve batarya süresi için 11, kamera ve performans için 12 mini.

OnePlus 8 Pro.


Daha üstün kamerası ve daha büyük ekranı haricinde baz OnePlus 8'le arasında bir fark yok. Bütçeniz elveriyorsa S21 Ultra'dan sonra alabileceğiniz en iyi Android telefon şu an için.

iPhone 12.


İşlemci ve kameradan 12 Mini'de bahsettim. Burada da bir şeyden bahsedecek olursam O, iPhone 12 serisiyle Apple'ın nihayet Samsung üretimi AMOLED panellere geçtiği olacak. Bu işlemciye de bu yakışırdı zaten. Aslında bir sonraki bütçede de yer alabilir çünkü cihazın bu haliyle pek de alınası olmadığını söyleyebilirim.

Galaxy Note20 Ultra.


Kalemi için S21+'a tercih edilecek telefon. Kalemlik bir işiniz yoksa hem kamera hem güncellik hem de işlemci için S21+ tercih etmenizi öneririm. Baz Note20'nin kamerası geliştirilmiş, ekranı büyük versiyonu. Performansta farklılık yok.

Galaxy S21+


Baz S21'e farkı cam kasası, kamerası ve nitekim boyutu. Performans anlamında tüm S21 serileri aynılar ve yineliyorum. Oyun oynayacaksanız iPhone 12 ya da OnePlus 8'e yönelmenizde fayda var.

iPhone 12 Pro.


Yine yüksek performansa bu sefer çok daha iyi kamera sonuçlarıyla geliyor Apple. Özellikle video performansı ile karşısında hiçbir rakip, rakip olmaya aday tek bir isim yok dahi denilebilir.

Galaxy S21 Ultra.


Eğer amacınız video değil de fotoğrafsa, o zaman buna bir göz atmanızda fayda var çünkü 12 Pro'dan bu konuda üstün.

iPhone 12 Pro Max.


Bu cihazı almak için benim tavsiyelerime ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Daha başka şeyler lazım size. Varsa zaten burada olmazdınız yüksek ihtimalle.

Genel olarak önerilerim bu şekildeydi. Eğer gözümde kaçan bir hata farkederseniz yorum yapabilirsiniz.


@Gökkayahan'nın katkılarıyla
Xiaomi yazılımı abarttığın kadar kötü değil.
 

Gökkayahan

Gold Sample
Katılım
19 Nis 2021
Mesajlar
778
Çözümler
6
İfade skoru
3.680
Konum
ℓnx + c
Xiaomi kullanan bir kesim telefona desteğin iyi olduğunu ve diğer Android üreticleri gibi yapmadığını söylüyorlar Xiaomi'nin. Evde bir Note 8 Pro var, yapılan tek şey berbat arayüze güncelleme vermek. Buna destek denmez. Kullanımı engelleyen bir bugla karşılaşmadık; olsa anında annem derdi tabii, bu ne diye :) Ama telefonu elime alıp kurcaladığımda her yerde yanlış işleyen animasyon, transparanlarda hata, yazılanların okunmaması gibi şeylerlerle karşılaşıyorum. Aktif olan butonu değilmiş gibi gösterip bazen boş yere bir iki kez tıklamaya sebebiyet veriyor misal. Bildirim panelini çektiğimde ana sayfayı kaydırıyormuşum gibi acayip tavırları olabiliyor. Bunlar büyük eksiler, sanki henüz betadaki resmi olmayan bir costom ROM kurmuşuz tadı veriyor sistem. Telefonu üretip rafa kaldıran bir üretici Xiaomi. Bir seriye senede iki telefon eklemesinden bile anlayabilirsiniz bunu, yazılıma ve destek diye verilene bakmaya bile gerek yok.
 

Mighty Eagle

Silver Sample
Katılım
9 Nis 2021
Mesajlar
705
Çözümler
3
İfade skoru
2.294
Konum
Tokyo Marui
Redmi S2 vakasından sonra ben de pek Xiaomi tercih etmeyi düşünmüyorum.
Redmi S2'ye gözümü kestirmiştim, hatırlamıyor isem 1300 liraydı ve benim param ona yetiyordu. Tanıdık telefoncuya gidip varmı diye sorduğumda adamın tepkisi şu oldu:
O ne biçim şey, abidik gubidik bir marka gel ben sana Samsung vereyim.
Adam çıkardı A50, benim param 1300 A50 2400TL. Babam biraz ekledi, adam da fiyatı 2100'e çekti aldık.
1 buçuk yıldan fazla kullanıyorum, telefonun yamulması dışında çikilop gibi cihaz. :D
Hafızanın ağzına kadar dolu(64), bir de hafıza kartı var(32) onun da tamamı dolu. RAM desen saçma sapan bir sürü uygulama olduğundan ve silmediğimden işgal altında. Ona rağmen kasma donma yaşamıyorum. Bir kez korsan oyun oynamamdan ötürü dondu ve beni kalpten götürüyordu az kalsın.
İyi ki S2 almamışım. :D
Şu an Samsung fena cihazlar üretmiyor, şimdi telefon ihtiyacım olsa M51 falan alırım.
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Silicone YouTube

Top