Rehber İlledelinux ekran görüntü aracı yenilendi

Silicone Android Uygulaması

MuKonqi

Silver Sample
İfade skoru
403
GitHub deposuna koymuşsunuz koymasına da koymak için koymuşsunuz resmen, kaynak kodları nerde mesela bu aracın? Siz özgür yazılımı savunmuyor musunuz? O zaman bir yerde kaynak kodlarını görmek isteriz
Kaynak kodlarına .deb arşivinin içindeki data.tar.xz arşivinden ulaşılıyor. Ayrıca bu araç ve diğer İlledelinux araçları açık kaynaklı ama özgür değil. Çünkü lisans yok. Lisans olmadığı için de tüm hakları saklıdır demek oluyor.

Kreato

Silver Sample
İfade skoru
983
Paylaşılan dosya kaynak kodu değil mi, gizli saklı mı, kapalı kaynak mı.
Sende mi saçmalamaya başladın, bu başlıkta paylaşılan dosya bizzat kaynak kodudur, bir şey bilmeden sırf yazmak için yazmayın, özellikle senin bu karalama kampanyası yürüten jenerasyona kapılmana üzüldüm.
Kendinize gelin, burada sorgulanan benim yaptığım araç değil, hedefleri illedelinux'tur, önce iftira ile başladılar o yemeyince bu defa bu araçla yürütüyorlar, zaten her şey açık ama bari siz bu tuzağa düşmeyin.

15 dakikada yaparmış, sırf tar dosyasında 40 tane script var, daha indirip incelemeden niyetleri o kadar açık. Neyse bunlara cevap vermeyi gerek görmüyorum.
Geçiştirip duruyorsun, acaba karalamayı yapan kim.
Sende mi saçmalamaya başladın, bu başlıkta paylaşılan dosya bizzat kaynak kodudur
Lisans yok.
https://www.quora.com/What-if-I-don...t-Can-people-do-anything-with-my-code?share=1
By default creating a new project on Github that is public and without any explicit license terms falls under the "All rights reserved" category.
Bu da demek oluyor ki bu yazılım açık kaynak ya da özgür değildir. Çünkü açık kaynak/özgür yazılım olması için gereksinimleri karşılamamaktadır.

KS
illedelinux

illedelinux

Silver Sample
İfade skoru
3.310
Bu da demek oluyor ki bu yazılım açık kaynak ya da özgür değildir. Çünkü açık kaynak/özgür yazılım olması için gereksinimleri karşılamamaktadır.

Niyetinizin bir karalama olduğu artık çok açık, çünkü oraya deneme amaçlı koymuştum ve aynı gün geri kaldırmıştım.
Niyetinizin karalama olduğu kanıtlandığına göre artık herhalde buraya yazmazsınız.
Mesajlar otomatik birleştirildi:

Kaynak kodlarına .deb arşivinin içindeki data.tar.xz arşivinden ulaşılıyor. Ayrıca bu araç ve diğer İlledelinux araçları açık kaynaklı ama özgür değil. Çünkü lisans yok. Lisans olmadığı için de tüm hakları saklıdır demek oluyor.

Lisans al senin olsun.

Son düzenleme:

MuKonqi

Silver Sample
İfade skoru
403
Niyetinizin bir karalama olduğu artık çok açık, çünkü oraya deneme amaçlı koymuştum ve aynı gün geri kaldırmıştım.
Niyetinizin karalama olduğu kanıtlandığına göre artık herhalde buraya yazmazsınız.
İlledelinux dağıtımının içinde gelen İlledelinux Tools için haklıyız bu arada. Çünkü lisans yok ve onları da deneme amaçlı yapmamışsınızdır bence.
Lisans al senin olsun.
Lisansı kendim için değil, o araçların özgür olması için demiştim.

KS
illedelinux

illedelinux

Silver Sample
İfade skoru
3.310
Her açık kaynak yazılım, özgür yazılım değildir.https://www.gnu.org/philosophy/open-source-misses-the-point.tr.html
İlledelinux dağıtımının içinde gelen İlledelinux Tools için haklıyız bu arada. Çünkü lisans yok ve onları da deneme amaçlı yapmamışsınızdır bence.

Lisansı kendim için değil, o araçların özgür olması için demiştim.

Paylaşılan ve açık kaynak olan her şey özgürdür, herkes kullanabilir ve herkes üzerinde değişiklik yapabilir, daha özgür yazılımdan bi habersiniz.
Karalama dersinize iyi çalışmamışsınız.

Kreato

Silver Sample
İfade skoru
983
Paylaşılan ve açık kaynak olan her şey özgürdür, herkes kullanabilir ve herkes üzerinde değişiklik yapabilir, daha özgür yazılımdan bi habersiniz.
Açık kaynak ve/veya özgür yazılım olması için açık kaynak/özgür yazılım kriterlerine uyacak bir lisans gerekir.

MuKonqi

Silver Sample
İfade skoru
403
Peki, neden lisans koymuyorsunuz?
Ayrıca açık kaynaklı her şey özgür değil.

Kreato

Silver Sample
İfade skoru
983
Karalama diye yazdıklarımı geçiştirince gülünç gözüküyorsunuz.

KS
illedelinux

illedelinux

Silver Sample
İfade skoru
3.310
Peki, neden lisans koymuyorsunuz?
Ayrıca açık kaynaklı her şey özgür değil.

Halen özgür yazılımı bilmiyorsunuz, böyle bilgisizlere cevap yazmak doğru değil, özgür yazılımın ne olduğunu iyice öğrenin öyle gelin.
Mesajlar otomatik birleştirildi:

Karalama diye yazdıklarımı geçiştirince gülünç gözüküyorsunuz.

Yazdıkları geçiştiren yok, burada ajitasyon yapmayın, her şeye cevap verdim ama niyetinizi de teşhir ettim halen yazıyorsunuz,

Kreato

Silver Sample
İfade skoru
983
Yazdıkları geçiştiren yok, burada ajitasyon yapmayın, her şeye cevap verdim ama niyetinizi de teşhir ettim halen yazıyorsunuz,
Kimseyi etkilemeye çalıştığım yok çünkü bu büyük birşey değil. Önceden birçok sürümünü yaptığım ve herkesin kolaylıkla yapabileceği bir proje. Wrapper yazmak ile ekran görüntüsü uygulaması yazmak arasında büyük bir fark var. Daha dün maimy adlı wrapperımı (evet, wrapper diyorum, çünkü bir wrapper sizin yazılımınız gibi) 15 dakikada yaptım, nefret dolu olmak ile alakası yok, sadece gerçekleri söylüyorum.

Öneri verdik, lisans ekleyin diye, geçiştirdiniz. Scrot için bir arayüz (wrapper) olmasından bahsettim, Mimar Sinan'ın baştan sona kendinin yaptığının iddia etmediğinden bahsettim, geçiştirdiniz. Ben ne diyeyim Allah aşkına? Yazı yazıyoruz geçiştiriyorsunuz. Geçiştirmeniz için yazıyorsam gideyim yani. Yazı yazıyoruz, geçiştiriyorsunuz. Sonra karalama diye gösterip duruyorsunuz. Bir yazılım ortaya çıkarıyorsanız eleştirilere katlanabilmeniz gerek maalesef.

Bir şeyden anlamayan değil, bir şaka olarak yaptığım bir profil fotoğrafı. Bahsettiğim gibi, eğer rahatsız oluyorsanız kaldırayım, amacım dalga değil eğlenmek, birini güldürebilmek. Hep ciddi olan birisi değilim, eğer kaldıramayacaksan dediğim gibi bahsedebilirsin.

Ben de kendim yazılım yapan biriyim, gidipte hiçbirşeye Türk yazılım diye boş laf etmem. Ben sadece yazılımın ne yaptığına ve iyi yapıp yapmamasına bakarım. Burda da açık olarak bu bir wrapper olduğundan dolayı belirtmenizi istedim, bu ekran görüntü aracı değil, scrot için bir wrapper. "Scrot için bir arayüz" deseniz bu tartışma olmayacaktı.
Daha bu mesajıma hiçbir cevap yazmadınız. Nasıl geçiştirmiyorsunuz acaba?

MuKonqi

Silver Sample
İfade skoru
403
Halen özgür yazılımı bilmiyorsunuz, böyle bilgisizlere cevap yazmak doğru değil, özgür yazılımın ne olduğunu iyice öğrenin öyle gelin.
Özgür yazılımın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. RMS bile diyor her açık kaynaklı şeyin özgür yazılım olmadığını. Bu mantıkla Windows bile az da olsa özgür yazılım oluyor.

parallel

Platinum Sample
İfade skoru
4.677
Eleştiri-yardım ile karalamayı ayırt edecek kadarım, gördüğün gibi avatarına kadar nefretlerini yansıtmışlar.

Her karalama zaten bir eleştiridir, belli ki eksi yanlarınızı söylüyorlar yine size. Siz de bu yönleri düzeltmek yerine laf dalaşına giriyorsunuz. Bir developer'ın yapması gereken bir şey mi, aranan böyle bir olgunluk mu, sorarım size.

Debian üzerine on binlerce GUI yerleştirilmiş, kernel üzerine bindirilmiş, o halde Debian çalıntıdır ve onu Ian Murdock yapmamıştır, öyle mi?

Debian çalıntıdır mı? Sizin yaptığınız araç farklı kategoride, Debian farklı kategoride. Siz command-line bir aracı GUI'ye çevirip ortaya bir Wrapper sunmuşsunuz sadece. Debian'ın has özellikleri var.
Kullandığınız araç Scrot altyapısında, onun işlevlerinin dışına çıkamıyorsunuz.

GNU/Linux bir paylaşım ortamıdır, hiç bir şeyi sıfırdan bulamazsınız, her yazılım daha başka bağımlılıklarla bir bütündür. Bu gerçeği görmezden gelerek bu ülkede yapılan her şeye bir bahane bulunması bu ülke insanına özeldir.
Bu tecrübelerden çok geçtim, kimin eleştiri, kimin yardım ve kimin karalamaya çalıştığını anlayacak kadarım, iyi niyetliyseniz böyleleri için kendinizi boşuna yormayın, ne yaptığımı iyi biliyorum.

Daha özgür yazılımın ne olduğunu bilmeden sözde eleştiri yapıyorlar, GitHub'da deneme amaçlı eklediğim yazılımın deneme amaçlı olduğunu bildikleri halde karalamaya devam ediyorlar, senin eleştiri ve yardım dediğin buysa vay halimize.

Hiç bir şeyi sıfırdan bulamayız dediğinizde bu iş "Evren'in oluşumuna" kadar gidiyor.
Her karalama bir eleştiridir, karalamada da eksi yanlarınıza vurgu yapılır, eleştiride de eksi yanlarınıza vurgu yapılır.
Özgür yazılımın ne olduğunu bilmeyen mi? FSF'in makalelerini, kurallarını okudunuz mu acaba, gerçekten merak ediyorum. Daha aracınız lisanslı değil, All Rights Reserved olan bir aracı nasıl özgür yazılım olarak tanıtabiliyorsunuz?

Evet, benim eleştiri ve yardım dediğim tam da bu.
Siz bir developersınız, bunu unutuyorsunuz. Adamlar size eksi taraflarınızı belirtiyor, siz ise elinizin tersiyle itip Mimar Sinan'dan örnek veriyorsunuz. Eksi yanlarınızı fixlemek yerine laf dalaşına giriyorsunuz. Ben bir dağıtım geliştiricisine bu tavırları hiç yakıştıramıyorum.

Hedefi kendiniz olarak algılıyorsunuz, peki hiç kendinize soruyor musunuz ne hatalar yapıyorum da bu kadar eleştiri alıyorum diye? İlk önce kendinizi sorgulamadan burada özgür yazılımı karalama adı altında bizleri kötülemeniz hiç hoş değil. Size yakıştıramadığım bir olgunluk.

Son düzenleme:

afacanc38

Gold Sample
İfade skoru
378
Sizin araçlarınıza en uygun olan lisanslar: GNU Genel Kamu Lisansı, GNU Kısıtlı Genel Kamu Lisansı, WTFPL ve Creative Commons Zero. Bu lisansı kaynak kodunun içine koyacağınız LICENSE ya da COPYNG adlı bir dosya oluşturup yukarıdaki bağlantıların içindeki lisans metnini oluşturacağınız dosyaya kopyalayın. Mesela böyle.

Ekran Resmi 2021-07-11 09.44.43.png

Ayrıca bir hakkında ve lisans penceresi hazırlayarak kullandığınız lisansı ve kaynak koduna nereden ulaşılabileceğini yazmalısınız.

Mesela benim uygulamalarımın neredeyse hepsinde hakkında kısmı bulunur.

Son düzenleme:
KS
illedelinux

illedelinux

Silver Sample
İfade skoru
3.310
Sizin araçlarınıza en uygun olan lisanslar: GNU Genel Kamu Lisansı, GNU Kısıtlı Genel Kamu Lisansı, WTFPL ve Creative Commons Zero. Bu lisansı kaynak kodunun içine koyacağınız LICENSE ya da COPYNG adlı bir dosya oluşturup yukarıdaki bağlantıların içindeki lisans metnini oluşturacağınız dosyaya kopyalayın. Mesela böyle.

38923 numaralı eki görüntüle

Ayrıca bir hakkında veya lisans penceresi hazırlayarak kullandığınız lisansı belirtmelisiniz.

İşte dayanışma ve yardımlaşma böyle yapılır.
Bu arkadaşımız sizin gibi yapmadı, yol gösterdi, nasıl yapılacağını doğrudan yerinden gösterdi. Avatarlarla dalga geçmedi, karalamadı, küçümsemedi, 15 dakikada yaparım ajitasyonuna başvurmadı.
Pekala sizler de böyle yapabilirdiniz ama niyet farklı olunca sonuç da farklı oluyor.
Sayın arkadaşım örnek bir dayanışma sergilediğin için teşekkür ederim.

baycoder

Gold Sample
İfade skoru
682

38923 numaralı eki görüntüle

Ayrıca bir hakkında veya lisans penceresi hazırlayarak kullandığınız lisansı belirtmelisiniz.
Ayrıca bunları GitHub'a eklerken de "readme.md ekle" ve "lisans ekle" kısmından da GitHub için kolayca yapabilirsiniz. Eğer bulamazsanız ekran görüntüsü paylaşabilirim. :)

KS
illedelinux

illedelinux

Silver Sample
İfade skoru
3.310
Ayrıca bunları GitHub'a eklerken de "readme.md ekle" ve "lisans ekle" kısmından da GitHub için kolayca yapabilirsiniz. Eğer bulamazsanız ekran görüntüsü paylaşabilirim. :)

GitHub hesabımı sildim, o bir denemeydi, bana çok karışık geldi.
Gitlab üyeliğim var, onu bir araştırayım.

Kreato

Silver Sample
İfade skoru
983
Bu arkadaşımız sizin gibi yapmadı, yol gösterdi, nasıl yapılacağını doğrudan yerinden gösterdi.
Yazılım yapan bir insanın Google ya da DuckDuckGo adlı araçları kullanabileceğini, bu kadar yazılım yapan/yapmaya çalışanın lisansların nasıl çalıştığını sandım. Benim hatam.
Bu arkadaşımız sizin gibi yapmadı, yol gösterdi, nasıl yapılacağını doğrudan yerinden gösterdi. Avatarlarla dalga geçmedi, karalamadı, küçümsemedi, 15 dakikada yaparım ajitasyonuna başvurmadı.
Pekala sizler de böyle yapabilirdiniz ama niyet farklı olunca sonuç da farklı oluyor.
Sayın arkadaşım örnek bir dayanışma sergilediğin için teşekkür ederim.
Senin dışında kimse küçümsemedi burada, kimse yazılarımı geçiştirmedi. Çünkü söyleyecek hiçbir şeyin yok.

https://www.silicone-forum.com/konu/ozgur-yazilima-saldirma-psikolojisi.8879/
Sana soruyorum, özgür yazılıma amacım saldırmak olsa, niye 5+ özgür yazılım projem olsun? Saldırmak için niye yapayım? Gidiyorsun, saldırıyorsun, cevap yazdığımda geçiştiriyorsun, ondan sonra saldırıyorlar diyorsun. Şimdiden sana söyleyeyim, gidipte bir insanın beni gereksiz yere lekelemesine göz yumamam ve yummam da.

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Yeni mesajlar

Silicone YouTube