Stok fandaki termal macun mu tercih edilmeli yoksa ZM-STC8 mi?

Silicone Android Uygulaması

Ramazan Ö

Platinum Sample
İfade skoru
4.571
Merhaba. Normalde stok fandaki macun ile montaj yapmıştım ama BIOS güncel olmadığı için tekrar sökmek durumunda kalmıştım. Anakart servise gidince fanı kutusuna, işlemciyi de üstünü kapatıp bir yere koymuştum. Dolayısıyla işlemcinin üstünde ve stok fanın üstünde stok fandaki termal macun var.
IMG_20210717_224316.jpg
Tekrar eskisi gibi montaj mı yapayım yoksa her şeyi silip ZM-STC8 mi kullanayım? Bu durumda hangisi daha iyi olur? Stok fandaki macunlar daha kaliteli gibisinden şeyler duyduğum için kararsız kaldım. Daha önce termal macun sürmediğim için de kurcalayasım gelmiyor :D

İşlemci:
  • 4300GE
Fan:
  • AMD stok fan
Kasa:
  • Sharkoon Lit 200

KS
Ramazan Ö

Ramazan Ö

Platinum Sample
İfade skoru
4.571
Fandaki macun tam yapışmadıysa tekrar sürmeye gerek yok bence.
Hocam tam yapışma derken ne demek istediniz? Pek anlayamadım da :D

Kurulu şekilde bir süre durmuştu ama ne kadar olduğunu hatırlayamıyorum.

STC8 fandaki macundan daha iyidir.
STC8 daha iyidir.
Uğraşmama değer mi peki? Elim bazen ağır gelebiliyor, macun sürerken yanlış bir şey yapmaktan çekiniyorum da :D
Fanı ve işlemciyi temizleyip kart ile ZM-STC8 mi süreyim?

KS
Ramazan Ö

Ramazan Ö

Platinum Sample
İfade skoru
4.571
Kart ile dağıtmanıza bile gerek yok. Ufak bir mercimek tanesi bırakabilir veya yukarıdan aşağıya çizgi çekebilirsiniz. Sürerken abartmayın.
ZM-STC8'i kullan yani mi diyorsunuz? Öyleyse anakarta taktıktan sonra ortasına ufacık bırakayım o zaman. Stok fandakini ve işlemcidekini sileyim mi peki?

P0WeR

Silver Sample
İfade skoru
1.757
Stok fandakini ve işlemcidekini sileyim mi peki?
Evet silmeniz gerekiyor. Yoksa çok kalın olur. Ama işlemci üzerindekini anakarta taktıktan sonra temizleyin, böylece pinlere temas etmezsiniz. Zaten termal macunun amacı soğutucu işlemci arasında ince bir ısı akışı yaratmak diyebiliriz.

KS
Ramazan Ö

Ramazan Ö

Platinum Sample
İfade skoru
4.571
Evet silmeniz gerekiyor. Yoksa çok kalın olur. Ama işlemci üzerindekini anakarta taktıktan sonra temizleyin, böylece pinlere temas etmezsiniz. Zaten termal macunun amacı soğutucu işlemci arasında ince bir ısı akışı yaratmak diyebiliriz.
Fanı şimdi temizliyorum o zaman hocam. Birazdan takip diğerini süreyim.

Macun işlemci heatsink’inin üstüne tamamen bulaştı mı demek istemiştim, Wraith Stealth’ın macunu biraz yapışkandır çünkü.
IMG_20210717_234816.jpg

Çoğunluğuna bulaşmış gibi hocam.

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Yeni mesajlar

Silicone YouTube