Linux dağıtımı önerisi

Silicone Android Uygulaması

79796

Bronze Sample
İfade skoru
154
Terminal kullanmayı falan hiç bilmiyorum, yıllardır Windows kullanmış birisi olarak temelli Linux'a geçmek istiyorum artık can sıkıntısından. Mint önermeyin, zamanında kurmuştum ve hoşuma gitmedi.

Kreato

Silver Sample
İfade skoru
983
Bu dağıtımı kursam Arch Linux gibi özelleştirebilir miyim, bir de yanlış hatırlamıyorsam Ubuntu tabanlıydı bu dağıtım. Hangi masaüstü arayüzünü kullanıyor?
Pantheon adlı ElementaryOS tarafından geliştirilen bir masaüstü ortamını kullanıyor. Arch Linux gibi özelleştirilebilir miyim derken ne demek istediğinizi anlayamadım, örnek verebilir misiniz?

KS
7

79796

Bronze Sample
İfade skoru
154
Pantheon adlı ElementaryOS tarafından geliştirilen bir masaüstü ortamını kullanıyor. Arch Linux gibi özelleştirilebilir miyim derken ne demek istediğinizi anlayamadım, örnek verebilir misiniz?

Bu tarzda veya daha farklı şekilde de olabilir. Tam olarak aradığım şeyi bulamadım.

1631401425574.png

Kreato

Silver Sample
İfade skoru
983
KS
7

79796

Bronze Sample
İfade skoru
154
DE ya da WM değiştirebilirsiniz, fakat böyle birşey yapacaksanız Void Linux ya da bahsettiğiniz Arch gibi bir minimal distro tercih etmeniz daha mantıklı olur.

DE ve WM'nin ne olduğunu bilmiyorum, yeni başlayan birisi için dediğiniz dağıtımlar ağır olmaz mı?

Kreato

Silver Sample
İfade skoru
983
DE ve WM'nin ne olduğunu bilmiyorum, yeni başlayan birisi için dediğiniz dağıtımlar ağır olmaz mı?

DE = Desktop Environment = Masaüstü ortamı demek. Mesela örnek olarak Ubuntu GNOME DE'yi yani masaüstü ortamını kullanır. WM ise Window manager anlamına gelir, mesela attığınız fotoğrafta arkadaş Openbox window managerı kullanmış. Size tavsiyem eğer yeni başlayan biri iseniz window managerlara atılarak başlamamanız, eğer böyle yaparsanız çok sorun yaşarsınız ve büyük ihtimalle Linux kullanmayı bırakırsınız. ElementaryOS deneyin derim, ondan sonra bilgi sahibi oldukça EndeavourOS ya da direk Arch ya da Void'e geçersiniz.

Syntax Error

Gold Sample
İfade skoru
1.074
Bu tarzda veya daha farklı şekilde de olabilir. Tam olarak aradığım şeyi bulamadım.

57019 numaralı eki görüntüle
Hocam bunu her dağıtımda yaparsın ama bu Window Manager ilk kullanan biri için zor olabilir. Dağıtım olarak bence Fedora veya Pop OS deniyebilirsin. Arch tabanlı olarak manjaro güzel ArcoLinux ta güzel.

KS
7

79796

Bronze Sample
İfade skoru
154
*Kullanıcı linux kullanmayı beceremez
kullanıcı: Allah belasını versin linux'un bu ne ya?

Beceremediğiniz herşeyin allah belasını verecekse yandık desenize

Elementary OS ile gelen varsayılan tarayıcı o kadar kötü ki, Youtube'den bir video oynatmaktan bile aciz. Chromium kurana kadar canım çıktı.

gnar

Rütbesiz
İfade skoru
31
Elementary OS ile gelen varsayılan tarayıcı o kadar kötü ki, Youtube'den bir video oynatmaktan bile aciz. Chromium kurana kadar canım çıktı.
Bir GNU/Linux dagitiminda kurulu gelen bir uygulama icin Linux cekirdegine bela okuyacaksaniz rica ediyorum siz Linux sistemler kullanmayin. Boyle toxic bir kitle istemiyoruz.

KS
7

79796

Bronze Sample
İfade skoru
154
Bir GNU/Linux dagitiminda kurulu gelen bir uygulama icin Linux cekirdegine bela okuyacaksaniz rica ediyorum siz Linux sistemler kullanmayin. Boyle toxic bir kitle istemiyoruz.

Senden izin mi alicam kanka kullanırken bir de :D? Önüme gelen ilk dagitimi kurduğumu kim söyledi ayrıca? GNU-Linux'un kurucusu triplerine girip boş yorum yapmayın.

gnar

Rütbesiz
İfade skoru
31

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Yeni mesajlar

Silicone YouTube