Merhaba, bugün sistemimde başlıkta belirttiğim gibi üst panele takılan fanların exhaust mu, yoksa intake mi olarak takılması gerektiğini kendi sistemim üzerinde denedim ve elde ettiğim değerleri sizinle paylaşacağım.
Test ettiğim oyun: League of Legends
Test sistemi;
VRMOS sıcaklığını HWiNFO'dan, CPU ve GPU'yu MSI Afterburner'den, HDD sıcaklığını Crystal Disk Info'dan gözlemledim.
Üst panel intake sonuçları;
Üst panel exhaust sonuçları;
4 adet değeri gözlemledim. Exhaust yaptığım takdirde 4 değerin 3 tanesi daha iyi çıktı. VRMOS sıcaklığının daha iyi çıkma sebebi üste taktığım fanlar doğrudan anakarta üflediği için daha iyi oldu. Ancak intake yaptığımda öndeki fanlar da intake olduğu için içeriye sadece hava geliyor, içeriye hava basan 6 fanın sıcaklığını sadece 1 tanecik exhaust fan nasıl üstlensin
Benim kasamda üst paneldeki fanların exhaust olması çok daha verimli oldu. Farklı kasalarda sonuç ne olur bilemem. Mesela önü kapalıdır, önden hava almadığı için üst intake yaparsın daha verimli olur falan ama bana kalırsa mesh panel kasaların hepsinde exhaust konumlandırmak çok daha verimli olacaktır.
Test ettiğim oyun: League of Legends
Test sistemi;
- MSI B450 Tomahawk MAX.
- Ryzen 7 5800X.
- Lian Li Lancool II Mesh.
- ID Cooling SE-207 Duo Black. (Öndeki fanı arkaya taktım öne Air Blazer taktım.)
- 2 adet üstte ve 1 adet de PSU Shroud'da olmak üzere 3 adet Silverstone Air Blazer 120R takılı.
- ASUS GT 710 GDDR5 32 bit 1 GB.
VRMOS sıcaklığını HWiNFO'dan, CPU ve GPU'yu MSI Afterburner'den, HDD sıcaklığını Crystal Disk Info'dan gözlemledim.
Üst panel intake sonuçları;
- GPU: 70-71 derece.
- CPU: 62-63 derece.
- VRMOS: 40 derece.
- HDD: 35 derece.
Üst panel exhaust sonuçları;
- GPU: 62-63 derece.
- CPU: 56-57 derece.
- VRMOS: 43 derece.
- HDD: 32 derece.
4 adet değeri gözlemledim. Exhaust yaptığım takdirde 4 değerin 3 tanesi daha iyi çıktı. VRMOS sıcaklığının daha iyi çıkma sebebi üste taktığım fanlar doğrudan anakarta üflediği için daha iyi oldu. Ancak intake yaptığımda öndeki fanlar da intake olduğu için içeriye sadece hava geliyor, içeriye hava basan 6 fanın sıcaklığını sadece 1 tanecik exhaust fan nasıl üstlensin
Benim kasamda üst paneldeki fanların exhaust olması çok daha verimli oldu. Farklı kasalarda sonuç ne olur bilemem. Mesela önü kapalıdır, önden hava almadığı için üst intake yaparsın daha verimli olur falan ama bana kalırsa mesh panel kasaların hepsinde exhaust konumlandırmak çok daha verimli olacaktır.