Linux Forever
Silver Sample
- İfade skoru
- 2.825
Win 11 bazı hatalar alıyorum. Secure Boot'u açmam gerek. Hangi Linux sorun vermez?
Ubuntu vermiyordu galiba, ancak NVIDIA Proprietary sürücü kurunca Secure Boot kapatmamı söylemişti.Win 11 bazı hatalar alıyorum. Secure Boot'u açmam gerek. Hangi Linux sorun vermez?
Bilmiyorum ki, bir deneyimim olmadı. Ancak açılırken belli ediyor kendini yani siyah ekranda kalırsa kalır kapatınca düzelir. Enforce Secure Boot ayarı ile denemiştim SB ile kullanmayı. Bir açıp deneyin bakalım.@n g neer, Pardus kurulu bende. Şey diyeceğim ben şimdi secure boot'u açsam, sıkıntı olur mu? TP'de bir konu gördüm SB'yi açınca PC'si siyah ekranda kalmış.
"Hadi be" derim buna :)@n g neer, Sorun yaşayan kişi BIOS'a dahi ulaşamıyormuş.
Bu arada gerçekse söyleyin en azından BIOS pilini çıkarsın veya CMOS reset yapsın anakartının klavuzuna göre"Hadi be" derim buna :)
BIOS ile bir alakası yok durumun. Gösterebilecek olsam video ile gösterirdim.
Amacım spesifik olarak güvenlik değil, VAN9001 hatasını gidermek.Fedora ve PiluX’ta destek var bildiğim kadarıyla, ancak Secure Boot gereksiz. Güvenlik istiyorsanız coreboot’a bakın.
RIOT çok saçmalamış Secure Boot ve TPM konusunda. Oyunla alakasız şeyler, kaldırılacaktır diye düşünüyorum.Amacım spesifik olarak güvenlik değil, VAN9001 hatasını gidermek.
Demiştim NVIDIA sürücüleri sorun çıkarmıştı bende denemek için açtığımda. Öyle bir sorununuz yoksa rahatça kullanın.@n g neer, SB'yi açtım. Pardus'ta da Windows'da da sorun çıkarmadı.
Hmm, galiba açık kaynak sürücüleri kullanıyorsunuz.@n g neer, Benimki de nvidia ama sorun olmadı. Pardus ilk defa yarı yolda bırakmadı.
Kapalı kaynak sürücüler de Secure boot ile çalışır, sadece biraz ayarlamak gerek.Hmm, galiba açık kaynak sürücüleri kullanıyorsunuz.