Egea Cross Wagon Tanıtıldı

Tercih Eder Miydiniz?

• Beğendim , tercih ederim

Oy: 4 23,5%
  • Beğenmedim , tercih etmem

Oy: 5 29,4%
  • Station wagon tercih ederim

Oy: 3 17,6%
  • İkinci ele yönelirim

Oy: 7 41,2%

• Toplam oy
    17
Silicone Android Uygulaması

Denizgezen

Rütbesiz
İfade skoru
23
Türkiye'nin şirket arabası olan Egea yeni bir kasa ile satışa sunuldu.
Fiat-Egea-Cross-Wagon-2-780x470.jpg

Station Wagon ile Cross karışımı olmuş durumda.
Egea Cross ile arasında yaklaşık 60.000 TL fark var ve ikisi de 1.0 Firefly motoru ile satılıyor.
Şu anda sadece Lounge donanımına sahip.
20220111162848293119.jpg

Motor:1.0 Firefly
Motor gücü:100 Hp
Motor torku:190 Nm
0-100 hızlanma:11.5 saniye
Şanzıman: 5 ileri manuel
IMG_20220114_202947.jpg

Station Wagon modelinden farklı olarak yerden yüksekliği süspansiyon yapısı ve lastik ebatları dolayısıyla yerden 35 mm daha yüksek.
Ekstra olarak 17 inç elmas kesim jantlar bulunmakta. İç hacim ve bagaj hacmi olarak station wagon ile farkları bulunmuyor.
Araçta standart olarak 5.Nesil 10 inç Uconnect 5 multimedya sistemi geliyor.
Apple Car Play, Android Auto kablosuz olarak kullanılabiliyor.
Aynı zamanda ‘Trafik İşareti Tanıma Sistemi’, ‘Akıllı Hız Asistanı’ ‘Şerit Takip Sistemi’, ‘Sürücü Yorgunluk uyarı Sistemi’, ‘Akıllı Uzun Far’, ‘Kör Nokta Uyarı Sistemi’ ve Ön park sensörleri standart olarak gelmekte.

IMG_20220114_203755.jpg

Fiyat konusuna gelirsek kampanyalı anahtar teslim fiyatı 396.700 TL.
Benim yorumuma gelirsek geliştirilmiş ve güzel bir tasarımı olmasına rağmen bu parayı haketmiyor.
Mesajlar otomatik birleştirildi:

Araç yeni tanıtıldı. Daha detaylı bilgiye yapılacak incelemerle beraber ulaşacağım ve konuyu güncelleyeceğim.

Son düzenleme:

Doğuhan

Silver Sample
İfade skoru
329
Şahsen bu parayı vermem fiyatını hak etmiyor bence. İlla 0 Km alacaksam boş paket Focus tercih ederim.(biraz marka takıntım var 🥴)

Son düzenleme:

Sony Series Switch

Gold Sample
İfade skoru
1.366
Türkiye'de hiç bir araba bu fiyatları hak etmiyor maalesef.

Özellik konusunda bence gayet yeterli. Eski Egea'nın kaza testlerinde düşük almasına sebep olan güvenlik donanımları sorunu bu nesilde iyice çözülmüş. Tahminimce 4-5 yıldızı çok rahat kapacaktır. 2. Elde ne olduğunu bilmediğim bir araba alacağıma sıfır alır keyfime bakarım.

KS
Denizgezen

Denizgezen

Rütbesiz
İfade skoru
23
Türkiye'de hiç bir araba bu fiyatları hak etmiyor maalesef.

Özellik konusunda bence gayet yeterli. Eski Egea'nın kaza testlerinde düşük almasına sebep olan güvenlik donanımları sorunu bu nesilde iyice çözülmüş. Tahminimce 4-5 yıldızı çok rahat kapacaktır. 2. Elde ne olduğunu bilmediğim bir araba alacağıma sıfır alır keyfime bakarım.
Bir yandan mantıklı fakat parasını hak etmiyor bence. Bu paraya ikinci elden temiz B8 Passat bile zor bulunuyor artık. Geçen 1 2 ay önce 350 400 civarına temiz düşük kilometreli bulunuyordu.

Sony Series Switch

Gold Sample
İfade skoru
1.366
Bir yandan mantıklı fakat parasını hak etmiyor bence. Bu paraya ikinci elden temiz B8 Passat bile zor bulunuyor artık. Geçen 1 2 ay önce 350 400 civarına temiz düşük kilometreli bulunuyordu.
Dediğim gibi bu döndemde bu parayı hiçbir araba hak etmiyor. B8 Passat bile.

Hamza Ensar Sağlam

Gold Sample
İfade skoru
1.804
Videoda gidişi belli oluyor.
Zamanla düşen emüsyon değerleri yakıt tüketimi açısından çoğu marka hacimleri küçültmekte.
Çok ahım şahım gitmiyor, turbo beslemeli olması ile de 1.4 atmosferik motordan daha mantıklı duruyor.

Ben olsam eski bir 2 litre motorlu araba alırım. 2 litrenin zevki bir başka. Ek olarak motorun çok yettiği söylenemez. Arabanın hızlanması neredeyse Şahin'in hızlanmasıyla aynı. İçinde 5 kişi otursa büyük sorun.

Timurbey58

Rütbesiz
İfade skoru
64
Ben olsam eski bir 2 litre motorlu araba alırım. 2 litrenin zevki bir başka. Ek olarak motorun çok yettiği söylenemez. Arabanın hızlanması neredeyse Şahin'in hızlanmasıyla aynı. İçinde 5 kişi otursa büyük sorun.
Hocam 2 litre motor Türkiye şartları çok pahalı olabilir :) millet 0.9 motor Clio şükür ediyor.

KS
Denizgezen

Denizgezen

Rütbesiz
İfade skoru
23
1.6 ya da 1.3 dizel motorla sunulsa çok daha iyi olurdu.
1.3 dizel olsa büyük hacimin ve büyük olmasından kaynaklı çoğu firma tercih ederdi ee az yakıyor, ekonomik , parça ucuz , iş basit .
1.3 dizel motorlar harbiden çok tutuluyor .
Muhtemelen benzinliye geçiş yapıldığı için çıkmamış olabilir.

2 litre motorun zevki başka da . Ülke şartları el vermiyor.
Düşük hacim ama turbosu var kafasında illa bir kaç kişi çıkar. Bu araba da maalesef 1.6 litre bir arabanın turbosu olmadığı için motorla eş değer güç veriyor. 100 hp diye de aldanmamak lazım sonuçta 190 Nm tork var.
Bu kadar param olsa ve illa egea düşünüyorsam ikinci el 1.6 station bakarım . Biraz kilometresi olur ama sonuçta hem dolu olur hem 1.6 olur.

Son düzenleme:

Amiral Tulpar

Silver Sample
İfade skoru
891
Yakında otomatik gelecek, o zaman tadından yenmez. 1.0 da gayet yeterli bu arada. Fiyat pahalı ama bu fiyata da Joy paket Megane var artık.

Amiral Tulpar

Silver Sample
İfade skoru
891
KS
Denizgezen

Denizgezen

Rütbesiz
İfade skoru
23
Bırakın artık şu 1 motor çekmez muhabbetini. Turbolu arkadaşım turbolu. MPI motorları düşün turboları çok sağlamdır onların da.

1.3 Mjet zaten dizel o her türlü çeker.
Turbolu evet fakat bu çok iyi anlamına gelmiyor. Yüksek devir çevirebiliyor çünkü benzinli. Yakıtı da güzel ama performans harika denemez. Kötü demiyorum veya çekmez demiyorum gayet çekiyor şehir içi kullanıma vs. Gayet yeterli. Fakat bu araba çok performanslı değil. Videoda da belirtiyor zaten.
Henüz bir Cross Wagon tanıtım videosu gelmedi. Test videoları çıkarsa konuyu güncelleyeceğim.

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar

Silicone Makale

Yeni konular

Yeni mesajlar

Silicone YouTube