mutlu pide
Gold Sample
Sorum başlıkta. Birkaç hatadan sonra yapmayı başardım (yapmadan önce garip bir görüntü bugı çıktı) ama işletim sistemi listesinde Arch yoktu. Ben de o garip görüntü bugından olmuştur diye sildim.
Disk bölümlerin nasıl derken kurulum ekrandakini mi diskmgmt.mscdekini mi atim?Disk bölümlerin nasıl ve hangi bootloaderı kullanıyorsun?
Bootloader ise emim değilim. GRUB ekranı gelmedi. Boot listden baktım Arch ordadır diye orada da yok.Disk bölümlerin nasıl ve hangi bootloaderı kullanıyorsun?
Diskmgmt.msc yada linuxda komut satırına fdisk -l
Anarchy ISO'sunu boot etmem gerekmiyor mu? Disklere bakmak için mi lazım?Arch ISO'sunu boot ettikten sonra fdisk -l yaz çıkanı at.
ISO yüklü zaten ama pek tecrübem olmadığından ve ayrıca uğraşamayacağımdan Anarcy ile kurmak istedim.Arch Linux kurulacaksa Arch ISO'yla kurulması daha sağlıklı olur hem işletim sistemini tanırsın.
Arch Linux - Downloads
archlinux.org
Kurulum ekranındayım daha WiFi'ye giremiyorum :kekw:Arch Linux kurulacaksa Arch ISO'yla kurulması daha sağlıklı olur hem işletim sistemini tanırsın.
Arch Linux - Downloads
archlinux.org
Installation guide - ArchWiki
wiki.archlinux.org
iwctlKurulum ekranındayım daha WiFi'ye giremiyorum
Tamamdır bulmuştum sizden cevap beklerken. Ben de diyorum neden wifi-menu çalışmıyor.iwctl
station wlan0 scan
station wlan0 get-networks
station wlan0 connect Ağ Adı
wlan0 = device list komutunu kullan genellikle wlan0 olur.
Eskiden wpa_supplicant wifi-menu vardı daha sonradan iwd ile değiştirdiler.
Arch kurarsanız GRUB'ta Windows'u ilk başta görmez. Birkaç şey yapmanız lazım. Bu dediğim UEFI de. Kurulum ise normal dualboot. İlk Winndows'tan boş bir alan böl o bölüm Arch'ı kuracağın yer, / veya istersen swap bölümü yapacaksın. Devamı normal kurulum.Sorum başlıkta. Birkaç hatadan sonra yapmayı başardım (yapmadan önce garip bir görüntü bugı çıktı) ama işletim sistemi listesinde Arch yoktu. Ben de o garip görüntü bugından olmuştur diye sildim.
GRUB yok ki Windows'u görmesin.Arch kurarsanız GRUB'ta Windows'u ilk başta görmez.
UEFI mi Legacy mi?GRUB yok ki Windows'u görmesin.
Hocam o zaman Grubun olması lazım.UEFI.
Mesajlar otomatik birleştirildi:
Nasıl yapılıyor?